Bajdenova administracija predlaže nacionalne lične karte za imigrante bez dokumenata

Bajdenova administracija predlaže nacionalne lične karte za imigrante bez dokumenata

Demokrate predlažu usvajanje “Puta do državljanstva” za imigrante već ove godine
Počeo Miami Spice 2022: Lista restorana koji učestvuju
1,3 miliona imigranata čeka na termin za obradu biometrijskih podataka. USCIS ovim povodom izdao saopštenje

Bajdenova administracija je predložila novi sistem nacionalnih identifikacionih kartica za imigrante bez dokumenata.  “ICE Secure Docket Card program”  bi dao migrantima koji prelaze granicu između SAD i Meksika i drugim imigrantima bez pravnog statusa privremene lične karte (i zauzvrat, legalan način da se identifikuju) dok se kreću u svojim imigracionim slučajevima ili sudskim postupcima za uklanjanje.

Detalji pilot programa nisu finalizovani, ali lične karte (nazvane „Secure Docket Cards“) će verovatno uključivati fotografiju, biografske podatke i QR kod koji bi omogućio vlasniku da pristupi svojim sudskim informacijama i imigracionim dokumentima onlajn. Program je osmišljen da smanji birokratski teret imigracionog sistema, pošto su imigranti istorijski morali da čekaju u dugim redovima za sudska saslušanja ili da se fizički „prijavljuju“ u vladine kancelarije u različitim fazama procesa. Sistem nacionalne lične karte će verovatno pojednostaviti trenutni imigracioni sistem i povećati efikasnost i komunikaciju između imigranata bez dokumenata, službenika za sprovođenje zakona i vladinih zvaničnika.

Predložene lične karte bi takođe olakšale svakodnevni život u SAD imigrantima bez dokumenata. Pojedinci koji nemaju zakonsku identifikaciju generalno imaju teže pristup potrepštinama kao što su stanovanje, zdravstvena zaštita, prevoz i državni programi beneficija. Lične karte bi potencijalno mogle da omoguće imigrantima bez dokumenata da lakše putuju avionom unutar SAD, ako ih prihvati Uprava za bezbednost saobraćaja (TSA). TSA trenutno prihvata neke vrste imigracionih dokumenata kao validnu identifikaciju za putovanje.

Bajdenova administracija izdvojila je 10 miliona dolara za pilot program u predstojećem zakonu o izdvajanjima Ministarstva za unutrašnju bezbednost (DHS). Demokratama je potrebno odobrenje Kongresa pre kraja septembra 2023. kako bi predloženi plan postao realnost.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0