Bela kuća razmatra da omogući ulazak u Ameriku samo za vakcinisane putnike

Bela kuća razmatra da omogući ulazak u Ameriku samo za vakcinisane putnike

U središtu kontraverzi: Privatno ostrvo Bird Key na prodaju za 31,5 miliona dolara
Kako funkcioniše poreski sistem u Americi
Kako da pribavite dokumenta iz Srbije ukoliko živite u inostranstvu

Bela kuća danas je potvrdila da će u okviru plana otvaranja granica za međunarodna putovanja od putnika iz inostranstva možda traženo da budu vakcinisani.

Koordinator Bele kuće za virus korona Džef Zaints potvrdio je da međuagencijska radna grupa radi na planovima u kojima će se tražiti neka vrsta obavezne vakcinacije za putnike iz inostranstva.

Portparol Bele kuće Džen Psaki je na odvojenoj konferenciji rekla da nije sigurna da li će SAD tražiti obaveznu vakcinaciju.

Ona je navela da Amerika nema konzistentnu politiku ulaska u državu, jer je zabranjen za stanovnike nekih država sa malim brojem, a dopušten za one iz zemalja sa velikim brojem zaraženih.
Bela kuća je održala razgovore sa aviokompanijama i drugim kompanijama o tome kako sprovesti obaveznu vakcinaciju.

Vlasti moraju da razmotre i kakve će dokaze o vakcinaciji prihvatati i da li će priznavati vakcine koje se koriste u nekim državama, a nisu odobrene u SAD.

SAD trenutno zabranjuje ulazak većini neameričkih građana koji su u poslednjih 14 dana bili u Velikoj Britaniji, 26 članica šengenskog prostora, Kini, Indiji, Južnoafričkoj Republici, Iranu i Brazilu.

Blic

COMMENTS

WORDPRESS: 0