Bela kuća staje na put takozvanim “junk” taksama — Evo šta stanovnici Floride treba da znaju

Bela kuća staje na put takozvanim “junk” taksama — Evo šta stanovnici Floride treba da znaju

FK Crvenka – Pobeda u utakmici 10. kola
Stanovnici Južne Floride moraju da zarade između 29 i 33 dolara na sat kako bi mogli da plate zakupninu
Ministar finansija najavio nove stimulusne čekove. Evo kada počinje isplata

Bela kuća preduzima mere protiv takozvanih “junk taksi”, od troškova plaćanja kirije putem interneta do dodatnih naknada za usluge kao što su pošta i smeće. Nedavni izveštaj koji je citiran od strane Bele kuće istakao je slučajeve gde je stanarima naplaćivana misteriozna “januarska taksa”, što je izazvalo pozive za veću transparentnost.

U cilju promovisanja ove transparentnosti, Bela kuća sarađuje sa tri velika sajta za stanovanje, uključujući Zillow.

“Partnerstvo ima savršen smisao. Majami je broj jedan grad koji smo videli sa najvećim rastom kirije još pre pandemije, i ovaj alat pomaže stanarima u područjima poput ovog, gde postoji velika potražnja za stanarima, da bolje razumeju kako će izgledati troškovi”, izjavila je Emili Mekdonald, stručnjak za trendove iznajmljivanja u Zillow-u. Sledeci Zillow-ov primer, Apartments.com će predstaviti kalkulator za stanare kako bi odredili punu cenu stana, uključujući sve početne i stalne troškove.

U međuvremenu, AffordableHousing.com će od vlasnika zahtevati da unapred specificiraju sve povratne i nepovratne takse. Sajt će takođe uvoditi “Pouzdanog vlasnika” bedž za vlasnike koji praktikuju potpuno otkrivanje troškova.

Stanari Floride trebaju da znaju za novi zakon države koji omogućava stanodavcima da nude mesečnu naknadu kao zamenu za depozit za stanarinu.

NBC Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0