Benefiti Reklamiranja Online

Benefiti Reklamiranja Online

Steve Clyne – Specijalista za poreske usluge i finansijsko planiranje
Vrhovni sud dozvolio Bajdenu da ograniči hapšenja imigranata
Online prodavnica Icon Hookah Miami

Internet je omogućio gotovo svakoj kompaniji pokretanje oglasnih kampanja, ciljanje klijenata i da odredi koje su kampanje najuspešnije. Reklamne platforme dostupne na internetu uključuju društvene mreže, pretraživace i plaćene online oglase. Vlasnici kompanija treba da istraže svoje ciljne grupe klijenata i odrediti gde je korisnik on-line kako bi maksimizirali povraćaj ulaganja u oglašavanje.

Ciljanje željenih potrošača

Online oglašavanje može postaviti oglase bas tamo gde vaša ciljna grupa provodi svoje vreme. Oglasi pretraživača ciljaju specifične web sajtove na kojima bi se mogli naći vaši potencijalni klijenti. Na primer, auto mehanicar koji postavi oglas u pretraživač može pronaći svoj oglas na za sajtovim za automobile i auto mehaničarske usluge. Facebook je stvorio platformu koja pomaze poslovnom subjektu da kreira oglas tako da bi uključio geografsko područje, godine, bračni status, prihode i hobije potencijalnih kupaca.

Oglašavanje za bilo koji budžet

Mnogi vlasnici malih kompanija ne mogu da priušte velike oglase u medijima. Kada je važan svaki dolar, internet oglašavanje omogućava vlasnicima kompanija postavljanje određenog budžeta. Neke platforme omogućavaju oglašivačima budžete od samo 5USD dnevno za testiranje kampanje. Važno je napomenuti da veći budžeti često imaju istaknutija mesta i budu viđeni od većeg broja potrošača za razliku od malih budžeta, ali koncept da se može ciljati potrošač i za malu količinu novca i pratiti rezultate je nepobediv.

Praćenje i Analitika

Tradicionalne metode oglasavanja, kao sto su televizijske reklame i oglasi u časopisima, nemaju načina za praćenje uspeha Vašeg oglasa. To baš i nije učinkovit model za vlasnike kompanija. Internet oglasi omogućavaju praćenje od početka do kraja. Analitika vlasnicima kompanija govori koliko puta je oglas postavljen i koliko ga je ljudi videlo. Vlasnicima se daje klikovni procenat (CTR) koji im govori koliko je puta oglas otvoren. Analitika vašeg websajta može vam reći koliko dugo je osoba ostala na sajtu i pratiti broj prodaja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0