Bil Gejts kaže da bi se povratak u normalu u Americi mogao očekivati 2022. godine

Bil Gejts kaže da bi se povratak u normalu u Americi mogao očekivati 2022. godine

Azbuka – Online škola srpskog jezika za decu i omladinu u dijaspori
15 najboljih mesta Amerike u kojima možete živeti i dočekati penziju
Da li možete dobiti američki pasoš ako ne govorite engleski jezik?

Vlasnik Majkrosofta i filantrop, Bil Gejts izjavio je za medije da je brzi razvoj vakcina “čudo” koje bi trebalo da pomogne Amerikancima da se vrate na “gotovo normalan” način života već na jesen, ali je takođe upozorio da zakonodavci nisu na globalnom planu čini dovoljno da se život u potpunosti vrati u normalu pre kraja sledeće godine.

Govoreći u nedelju za CNN, 65-godišnji Gejts rekao je da bi jesen trebalo da donese određeni oblik normalnog života za Amerikance sa “ponovnom školskom nastavom”, određenim stepenom popunjenosti restorana i sportskih događaja.

„Veliki problem je što ne radimo dovoljno da globalno okončamo pandemiju“, upozorio je Gates, dodajući da vakcine do sada „samo idu u bogate zemlje“, što ostavlja rizik da se zarazne varijante mogu proširiti u inostranstvu i ponovo uvući u Sjedinjene Države.

Taj rizik od potencijalnog talasa ponovnih infekcija – znači da bi potpuni povratak u normalu “mogao potrajati čitavu 2022. godinu ukoliko ne uradimo bolji posao”, rekao je Gates.

Dodatne fabrike vakcina u zemljama poput Indije mogle bi da smanje rizik od zaraze u inostranstvu i dovedu do bržeg vraćanja u normalu, predložio je Gates, ukazujući na proizvođače vakcina AstraZeneca, NovaVak i Johnson & Johnson koji već rade na takvim projektima.

U razgovoru za CNN ranije u nedelju, dr. Anthoni Fauci, glavni nacionalni stručnjak za zarazne bolesti, rekao je da Sjedinjene Države sada imaju tri „zaista dobre vakcine“ koje Amerikanci ne bi trebalo „nimalo da oklevaju“.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0