Bioskopi u okrugu Miami-Dade otvaraju se u petak, barovi za dve sedmice

Bioskopi u okrugu Miami-Dade otvaraju se u petak, barovi za dve sedmice

Carnival Cruise Line nastavlja sa krstarenjima iz Majamija od novembra
Veliki pad dolara – Na najnižem nivou u poslednje dve godine
Proizvod iz Srbije osvaja Ameriku. Više od 3500 Starbucks objekata opremljeno nameštajem iz Srbije

Bioskopi u okrugu Miami-Dade otvoriće se u petak, dva meseca od zatvaranja hitnom naredbom, nakon što se okrug suočio sa velikim brojem novih slučajeva COVID-19 .

Prema novoj uredbi bioskopi će nastaviti sa radom prema novim pravilima i ograničenjima kapaciteta na 50%, dok će hrana i piće biće dozvoljeni samo u za to predviđenim mestima. Posetioci neće moći da jedu kokice ili da piju piće unutar bioskopske sale.

Na konferenciji za novinare održanoj u sredu, Gimenez je rekao da će naredba koja stupa na snagu petak takođe ukinuti pravila o zatvaranju kuglana, banket sala, igraonica i drugih zatvorenih mesta za zabavu.

Gimenez je rekao da takođe očekuje da će ukinuti naloge za zatvaranje barova u roku od dve nedelje, promenivši prethodni stav da neće dozvoliti ponovo otvoranje barova sve dok vakcina za COVID 19 ne bude dostupna.

Nakon protesta vlasnika barova, Gimenez je ublažio svoj stav i rekao da je spreman da dozvoli da barovi nastave sa radom prema pravilima koje poštuju restorani. To uključuje smanjenje kapaciteta na 50%, ograničavanje posluživanja hrane i pića isključivo na stolove i zabranu upotrebe pravih barova.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0