Black Friday 2021.godine: Kako kupovati ranije a ipak dobiti najbolje popuste

Black Friday 2021.godine: Kako kupovati ranije a ipak dobiti najbolje popuste

Zanimljiva istorija okruga Miami – Dade za koju možda niste znali
Premijera filma “Dara iz Jasenovca” u Majamiju 5. februara! (Link za kupovinu karata)
7 stvari zbog kojih bi trebalo da angažujete imigracionog advokata

Umesto jednodnevnih ponuda, Black Friday sada obuhvata više od mesec dana rasprodaje. Međutim, sa ograničenim zalihama i kašnjenjima u isporuci, teško je znati najbolje vreme za veliku kupovinu. Evo kako da pametno kupujete uoči praznika i da i dalje dobijete najbolje cene u sezoni.

Ako Crni petak – najveći dan za kupovinu u godini – više nije dan posle Dana zahvalnosti, da li se još uvek smatra Black Friday?

Ove godine, umesto jednodnevnih ponuda, popusti počinju mnogo pre nedelje zahvalnosti, podstaknuti brojnim izazovima, uključujući zastoje u lancu snabdevanja i krizu rada.

Ove prepreke, koje usporavaju isporuku svega, od osnovnh potrošačkih proizvoda do prazničkih igračaka, samo će se pogoršavati pre nego što postanu sve bolje, kaže ekonomista Moody’s Anlaytics-a, Tim Uy.

Sa ograničenim zalihama u prodavnicama i dužim vremenom isporuke, potrošači su više motivisani da počnu sa prazničnom kupovinom što ranije.

Ako ne možete da priuštite da čekate, još uvek možete dobiti neke od najboljih cena sezone. Evo kako.

Neke ponude za Black Friday su već objavljene

Prodavci velikih imena kao što su Amazon, Target, Best Buy i Walmart već obeležavaju velike praznične poklone za čak 50%.

Na primer, Amazon sada nudi polovinu popusta na Echo Show i 30% na Samsung 4K Smart TV sa ugrađenom Alex-om na svojoj stranici za rani Black Friday.

U Target-u, neke od najboljih ponuda za odmor do sada uključuju kupovinu dve – dobijanje jednog besplatno za filmove, video igrice i knjige, kao i Beats wireless bežične slušalice snižene na 100 dolara sa 200 dolara.

Walmart-ove Crni petak ponude danima uključuju 55-inčni 4K Roku TV za 228 dolara i Keurig K-Compact za 35 dolara.

J.C. Penney i Macy’s su takođe snizili cenu kuhinjskih sprava, odeće nakita i posteljine (vuna je samo 16 dolara), a Kohl’s će od 21.novembra sniziti 30% Lego komplete, među ostalim popularnim igračkama.

Mala preduzeća ne čekaju ni Subotu malih preduzeća takođe. Na primer, nakon što su vatrene jame postale jedna od najtoplijih stavki 2020.godine, Pit Command obeležava sve alate za vatru za 20% na celoj lokaciji.

Već postoji mnogo više jedinstvenih pronalazaka, ka ošto je 20% na Etsy-ju. Takođe, tražite lokalno i iskoristite personalizovano iskustvo kupovine i izbog koji je zagarantovan na zalihama.

Kako da budete sigurni da i dalje dobijate najbolju cenu

Na sreću, postoji mnogo načina da osigurate da ćete i dalje dobiti najnižu cenu za skoro sve što kupujete, čak i ako ste malo poranili za prazničnu sezonu kupovine.

Koristite „obeleživač cena“ ili ekstenziju za vaš browser: alati za uštedu poput Cently-ja koji automatski primenjuju kodove kupona na vašu onlajn porudžbinu, kao i PriceBlink-a koji tačno određuje najjeftiniju opciju kupovine kod vaših prodavaca, pomažu u praćenju popusta i padova cena, kaže stručnjak za štednju potrošača Andrea Woroch.

Takođe možete podesiti upozorenja o prodaji na svojoj listi poklona preko Amazon Assistant-a, ili koristiti proširenja pretraživača kao što je Karma za praćenje cena proizvoda, rekla je Woroch-ova. „Samo napravite listu proizvoda koje želite i ona će vas upozoriti u slučaju da otkriju pad cene“.

Potražite garanciju za poklapanje cene: ove godine mnogi prodavci takođe nude osiguranje u slučaju da kasnije dođe do bolje ponude (iako važe izuzeci).

U Target-u, na primer, možete zatražiti podudaranje cene ako cena padne pre ili posle 24.decembra, međutim, ponuda se odnosi samo na odabrane konkurente i artikal i dalje mora da bude na zalihama.

Walmart i Best Buy imaju slične smernice, ali Best Buy posebno isključuje specijalne cene konkurenata za Crni petak počevši od petka pre Dana zahvalnosti do ponedeljka posle Dana zahvalnosti.

Izbegavajte skrivene zamke: čak i najbolje ponude mogu biti previše dobre da bi bile istinite ako  konačna prodaja ili slanje koštaju više.

Obavezno proverite troškove slanja, naknade za usluge i politiku vraćanja kao što je rok za vraćanje od 30 dana, upozorila je  Shari Greco Reiches, stručnjak za bihevioralne finansije i autor knjige „Maksimizirajte svoj životni povraćaj“.

Crni petak može da vas odvede u mračnu rupu“, rekla je Reiches-ova. Ne padajte na oskudicu (preostala je samo jedna stavka i 53 osobe je trenutno gledaju online), društveni pritisak (prijatelji vam govore šta da kupite) i prodaju (stavka je ranije bila skuplja) – i nikada ne kupujte prvu listu na Amazonu bez istraživanja svih cena, dodala je.

Imajte rezervni plan: u tako izazovnoj sezoni praznične kupovine, možda će vam trebati plan B.

Poklon kartice su jedne od jedinih artikala na koje ove godine ne utiču poremećaji u lancu snabdevanja, tako da je to dobra rezerva ili artikal koji želite nije na zalihama ili neće stići na vreme, kaže Julie Ramhold, analitičar potrošnje u DealNews.com. Osim toga, postoje dogovori i za njih.

Ako ste zaineresovani za Apple poklon karticu, na primer, Target rutinski nudi kupovinu jedne – dobićete 30% popusta na sekund oko Crnog petka, navodi Ramhold.

Do decembra se pojavilo još više ponuda za poklon kartice, dodala je ona, sa prodavcima i restoranima koji nude bonus poklon kartice kada kupite određene iznose – kao što je bonus kartica od 5 dolara uz kupovinu poklon kartice od 25 dolara ili bonus kartica od 10 dolara uz kupovinu $50 poklon kartice.

Ovo je odličan način da vaš dolar ode dalje kada kupujete za praznike“.

 

Izvor: Nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0