Blagi pad cena zakupnina na Floridi i u Majamiju

Blagi pad cena zakupnina na Floridi i u Majamiju

USCIS produžava radnu dozvolu na 5 godina za ove imigrante
Policija zatvorila tri restorana u Majamiju zbog nepoštovanja mera socijalnog distanciranja
Harvardska studija: Distanciranje u SAD možda i do 2022. godine

Majami kao i cela južna Florida doživljava pad cena zakupa iz meseca u mesec. Međutim, prosečna mesečna zakupnina ostaje visoka.

Tržište nekretnina u Južnoj Floridi postalo je izazovan krajolik za mnoge kupce i iznajmljivače, jer troškovi života i dalje rastu. Pošto cene zakupa drastično rastu, a zalihe ostaju niske, meštanima ostaje da se pitaju šta ih čeka u budućnosti u regionu.

Orphe Divounguy, ekonomista kompanije Zillov, objasnio je da, iako su cene zakupa donekle smanjene, za mnoge ostaju nepriuštive. Prema Zillov-ovom februarskom izveštaju o tržištu iznajmljivanja, cene zakupnine su porasle širom Sjedinjenih Država po prvi put u pet meseci, sa tipičnim traženim zakupninama od 1.976 dolara, što je 6,3% više nego pre godinu dana, ali i dalje ispod maksimuma od 1.987 dolara u septembru.

Izveštaj takođe otkriva potencijalni trend hlađenja na tržištu iznajmljivanja u Južnoj Floridi, pri čemu Majami doživljava pad cena zakupa iz meseca u mesec. Međutim, prosečna mesečna zakupnina u Majamiju ostaje visoka i iznosi 2.760 dolara. Divounguy pripisuje ovaj trend hlađenja odluci Federalnih rezervi da povećaju kamatne stope, što je uticalo na aktivnost tržišta nekretnina.

Zalihe i dalje predstavljaju veliki problem u regionu, pošto prodavci sporo stavljaju svoje domove na tržište

Dok kupci počinju snažno tokom cele sezone kupovine, potencijalni prodavci su bili na neki način spori sa početnih linija“, primetio je Divounguy.

Florida je postala atraktivno tržište za kupce kuća, privlačeći ljude iz drugih država, pa čak i drugih država van Sjedinjenih Država. Očekuje se da će ova povećana potražnja nastaviti da povećava cene kuća u ovoj oblasti. Divounguy je naglasio da će potpuni oporavak stambenog tržišta zahtijevati da se nivoi zaliha vrate na nivoe prije pandemije.

Za one koji žele da kupuju u Južnoj Floridi, Divounguy preporučuje pronalaženje pouzdanog agenta za nekretnine i dobijanje prethodnog odobrenja za hipoteku, što kupcima može dati prednost u odnosu na konkurenciju.

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0