Bolnice na Floridi tražiće od pacijenata njihov imigracioni status

Bolnice na Floridi tražiće od pacijenata njihov imigracioni status

Air Serbia od 17. maja sledeće godine počinje da leti za Čikago
Florida: Dva grada među najatraktivnijim tržištima nekretnina u Americi
FC Eagles Miami – Nova ubedljiva pobeda!

Nova politika koja zahteva prikupljanje podataka o imigracionom statusu pacijenata u bolnicama u Floridi izazvala je zabrinutost među zdravstvenim radnicima koji tvrde da bi ovo moglo odvratiti bolesne ljude od traženja neophodne zdravstvene zaštite.

Novi zakon, SB 1718, potpisan od strane guvernera Rona DeSantisa u maju, zahteva od bolnica koje prihvataju Medicaid da ispituju imigracioni status pacijenata putem upitnika prilikom prijema. Zatim se od bolnica zahteva da de-identifikuju ove podatke i kvartalno izveštavaju Agenciju za upravljanje zdravstvenom zaštitom, koja će izračunati godišnje troškove nekompenzovane zdravstvene zaštite za ljude koji ilegalno borave u državi Florida.

Zdravstveni radnici iz cele države su se izjasnili protiv ovog zakona, tvrdeći da bi mogao odvratiti osobe bez legalnog imigracionog statusa od traženja lečenja sve dok se njihovo stanje ne pogorša do te mere da je ugrožen njihov život. To bi moglo dovesti do povećanja poseta hitnim slučajevima i većih troškova zdravstvene zaštite za državu.

“Odvraćanje bilo kog dela naše populacije od traženja zdravstvene zaštite nije samo opasno i ugrožava život pojedinaca, već negativno utiče na javno zdravlje i podriva naše napore da poboljšamo zdravlje svih… Trebali bismo činiti sve što možemo da podstaknemo korišćenje primarne i preventivne zdravstvene zaštite, što je daleko efikasnija upotreba našeg preopterećenog zdravstvenog sistema”, navodi se u javnom pismu potpisanom od strane 80 zdravstvenih radnika pre usvajanja zakona.

Ovi pružaoci zdravstvene zaštite takođe ističu da se Florida suočava sa opštim nedostatkom osoblja i preopterećenjem medicinskih radnika, kao i većina drugih država, i tvrde da će administrativni zahtevi ovog zakona samo pogoršati tu situaciju.

Uprkos apelima zagovornika i pojedinaca, lideri bolnica su ostali nemi. Predsednica i izvršna direktorka Udruženja bolnica u Floridi, Meri Meheu, nije odgovorila na zahtev za komentar Orlandu Sentinelu, kao ni predstavnici Orlando Healtha i AdventHealtha, dve najveće bolničke mreže u srednjoj Floridi.

Seattle times

COMMENTS

WORDPRESS: 0