Brightline u problemu: Potražnja na nekim rutama je veća od kapaciteta

Brightline u problemu: Potražnja na nekim rutama je veća od kapaciteta

Registrovan prvi slučaj majmunskih boginja na Floridi
Skoro 22 miliona Amerikanaca su milioneri – Evo kako su se obogatili
Kako dobiti državljanstvo SAD? Put do američkog pasoša u 10 koraka

Brightline se suočava sa izazovom dok se bori sa porastom potražnje koji nadmašuje njegovu kapacitet na određenim rutama.

Oko trećine njegovih vozova je ili potpuno popunjena ili blizu toga, pri čemu je preko polovine vozova prevozilo terete koji su u februaru samostalno premašivali 80%, što je kompanija saopštila investitorima. Kao odgovor na ovaj disbalans između ponude i potražnje, Brightline je preduzeo korake kako bi rešio situaciju, naručujući dodatne nove putničke vagone koji treba da stignu ovog leta.

Međutim, u međuvremenu, kompanija je uvela ograničenja kapaciteta za kratke relacije kako bi prilagodila potrebe profitabilnijim dugim relacijama. Ova strategija rezultirala je značajnim padom kratkih relacija u poređenju s prethodnom godinom, sa primetnim smanjenjem sa 151.654 putovanja u februaru 2023. godine na samo 114.264 putovanja u februaru ove godine zbog ograničenja kapaciteta.

Uprkos izazovima, Brightline je izvestio o rekordnim brojevima putnika u sistemu u februaru i očekuje još jedan mesec sa rekordnim brojevima u martu.

worldredeye.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0