Brightline voz uskoro će saobraćati od Majamija do Orlanda

Brightline voz uskoro će saobraćati od Majamija do Orlanda

Kamatne stope dovele do velikog pada cena Rolex i Patek Philippe satova
Ne propustite – Sajam knjiga u Majamiju
USCIS – Evo kada počinju prijave za FY 2023 H-1B vizu

Sjedinjene Države nisu poznate po vrhunskim putovanjima vozom, ali nekoliko nedavnih događaja pruža nadu onima koji bi radije putovali železnicom.

A Brightline train in Florida

Na Floridi je upravo pokrenut najbrži voz koji povezuje dva regiona države. Brightline, koja obezbeđuje modernu, ekološki prihvatljivu, međugradsku železnicu u Americi dostigla je brzinu od 130 mph tokom testiranja duž novog železničkog koridora od 35 milja između međunarodnog aerodroma Orlando (Orlando International Airport) i Cocoa, Florida.

Dostizanje 130 mph nije samo još jedna prekretnica za naš tim, već nastavak sna na kome smo radili nekoliko godina“, rekao je Patrick Goddard, predsednik kompanije Brightline Trains. „Što je još važnije, ovaj istorijski podvig nas dovodi korak bliže pokretanju Brightline usluge između Orlanda i Majamija“.

Tokom testiranja, Brightline vozovi moraju da testiraju brže od planiranih radnih brzina. Kada prevezu putnike, vozovi će putovati maksimalnom brzinom od 125 milja na sat, odnosno više od dve milje u minuti, dvostruko brže nego što možete da vozite putnički automobil. Osim toga, sa novim kolosecima izgrađenim duž Beachline autoputa/SR 528 (Beachline Expressway/SR 528), koji je ograđen i nema prelaza na nagibu, neće biti saobraćaja ili zaustavljanja.

Otvarajući se kasnije ove godine, Brightline’s Orlando Station povezaće mesta između južne i centralne Floride za oko tri sata, nadamo se da će ublažiti gužve duž rute i ponuditi efikasniji način putovanja između Majamija i Orlanda. Trenutno, Brightline nudi rute između Majamija (Miami), Aventure (Aventura), Fort Loderdejla (Fort Lauderdale), Boka Ratona (Boca Raton) i Vest Palm Biča (West Palm Beach). Putovanje u jednom pravcu počinje od 10 dolara po putniku, u zavisnosti od destinacije.

 

Izvor: Timeout.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0