Broj odobrenih aplikacija za Zelenu Kartu putem braka/porodice u SAD: Evo šta kažu statistike

Broj odobrenih aplikacija za Zelenu Kartu putem braka/porodice u SAD: Evo šta kažu statistike

Tražioci azila u Americi dobijaće radne dozvole za 30 dana
Pokretanja privrede u Majamiju od ponedeljka donosi nova pravila
U Majamiju održana premijera filma “Crna Gora: Podeljena zemlja”! (FOTO)

Svake godine, oko 810.558 imigranata podnosi zahtev za dobijanje stalnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama (poznat kao “green card”) putem porodičnih veza. Od tog broja, Uprava za građanstvo i imigraciju Sjedinjenih Američkih Država (USCIS) odobrava oko 88%, dok odbija 12% zahteva. Stopa odbijanja je relativno konstantna tokom protekle četiri godine. S druge strane, ukupno vreme potrebno za odobrenje za dobijanje američkog “green carda” (poznatog i kao “stalni boravak”, oblik legalnog statusa) povećalo se sa 12,8 meseci na 19,8 meseci u periodu od 2016. do 2020. godine.

Zahtevi za porodični “green card” prolaze kroz četiri osnovne faze: 1) Podnošenje zahteva, 2) Prijava, 3) Intervju i 4) Konačna odluka. USCIS ili Nacionalni centar za vize mogu odbiti ili odbiti zahtev tokom bilo koje od ovih faza. Bez obzira da li podnosite zahtev za porodični “green card” ili istražujete trendove u vezi sa američkim “green cardom”, ovaj članak će vam pružiti statistiku koja vam je potrebna kako biste razumeli i uspešno prošli kroz svaku od ovih četiri faze podnošenja zahteva.

Služba za građanstvo i imigraciju Sjedinjenih Američkih Država (USCIS) je agencija zadužena za obradu zahteva za Family Green Card. Broj ljudi koji se prijavljuju za Family Green Card svake godine jednak je broju I-130 FORMI koje USCIS prima. U 2019. godini, 659.443 osobe podnele su zahtev za Family Green Card podnošenjem obrasca I-130 USCIS-u. Taj broj je znatno niži od prosečnog broja zahteva za Family Green Card koji je USCIS primao između 2015. i 2018. godine, a koji iznosi 848.362 godišnje. U 2016. godini, broj imigranata koji su se prijavili za Family Green Card bio je preko 934.000.

Immigration Help

COMMENTS

WORDPRESS: 0