Broj turista na južnoj Floridi ovog leta značajno manji nego prethodnih godina

Broj turista na južnoj Floridi ovog leta značajno manji nego prethodnih godina

Predsednik Donald Tramp najavio novi “velikodušni” stimulusni ček
Miami Dade – Policijski čas sada počinje od ponoći
Plan vredan 2,7 milijardi dolara za zaštitu Majamija od olujnih talasa bliži se realizaciji

Turistička sezona na Floridi ovog leta deluje znatno mirnija nego prethodnih godina. Lideri u turizmu na južnoj Floridi, Majami i Fort Loderdej nedavno su dobili izveštaj o broju poseta turista za prvu polovinu 2023. godine.

Veliki pad u broju gostiju u turizmu je očigledan, a to je posebno vidljivo u hotelima. Iako je ukupan broj turista koji su posetili okrug Majami-Dejd od januara do juna porastao za 1% na 12,4 miliona, broj posetilaca iz Sjedinjenih Američkih Država smanjio se za 6% na 6,6 miliona, prema podacima Biroa za konvencije i posetioce u Majamiju.

Neki američki putnici ove godine doživljavaju “floridski umor”, rekao je Peter Ricci, vanredni profesor i direktor sistema za upravljanje gostoprimstvom na Univerzitetu Florida Atlantic u Boka Ratonu. “Bili su na Floridi dva ili tri puta u poslednjih pet godina, pa su malo umorni od Floride.” To je bilo sasvim očigledno u industriji ugostiteljstva u okrugu Majami-Dejd, prema intervjuima sa analitičarima industrije, izvršnim direktorima hotela, turističkim zvaničnicima i pregledom podataka.

ponovo otvoreni hoteli u majamiju miami glasnik

Popunjenost hotela, prosečna dnevna noćenja i prihod po dostupnoj hotelskoj sobi smanjili su se u prvoj polovini 2023. u poređenju sa istim šestomesečnim periodom prethodne godine.

Prosečna stopa popunjenosti hotela u okrugu Majami-Dejd ove godine do juna bila je 75%, što je godišnje smanjenje od 1,4%, prema podacima CoStar-a. Prosečna dnevna cena noćenja u hotelu bila je 249 dolara, pad od 5,8%, dok je prosečan prihod po hotelskoj sobi pao za 7,1% na 186,81 dolara. Među 25 najvećih američkih gradova, procentualna promena troškova hotela i prihoda po sobi u okrugu Majami-Dejd bila je najniža, a fluktuacija popunjenosti hotela bila je druga najniža. Nasuprot tome, prosečna popunjenost hotela u prvoj polovini godine bila je 75,8% u širem području Fort Loderdejla, što je blagi godišnji porast od pola procenta. Prosečna dnevna cena hotelske sobe bila je 210,54 dolara, porast od 2,3%, dok je prihod po sobi bio 159,55 dolara, što je porast od 2,8%, prema podacima CoStar-a.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0