Cape Florida Lighthouse – Najstarija građevina u Majamiju!

Cape Florida Lighthouse – Najstarija građevina u Majamiju!

Đorđe Šagić – prvi Srbin koji je došao Ameriku i učestvao u stvaranju dve države
Flamingo – Obavezna stanica gotovo svih Srba u Majamiju!
U susret prazniku Cinco de Mayo – Istorija ovog dana u Sjedinjenim Državama

Bill Baggs Cape Florida State Recreation Area nalazi se na Key Biscaynu, nedaleko od Majamija i zauzima otprilike trećinu površine ostrva. Ime je dobio po novinaru Bilu Bagsu, koji se godinama borio za očuvanje i zaštitu prirode na ostrvu.

Cape Florida Svetionik je kroz istoriju služio kao svetionik slobode – pocevši od Seminola Indijanaca koji su želeli da ostanu na svojoj teritoriji na Floridi, do odbeglih robova i Black Seminola koji su se tu tajno okupili pre nego sto su bezbedno prošli na britanske Bahame. Sada predstavlja mesto za opuštanje i uživanje na suncu, na plaži koja se često svrstava u 10 najboljih plaža na Floridi. Posetioci mogu uživati u organizovanim obilascima svetionika, u voznji biciklom ili kajakom, ili u zapanjujućim zalascima sunca iznad zaliva.

Istorija

Ponce de Leon je ovo područje nazvao “Cape of Florida” kada je predvodio prvu spansku ekspediciju na Floridu 1513. godine. Svetionik Cape Florida dovršen je 1825. godine, ali je ostecen za vreme drugog seminolskog rata. Obnovljena kula, dovršena 1846. godine, najstariji je objekat u okrugu Miami-Dade. Ostrvo je služilo kao tajno mesto sastanka i luka za odbegle robove i Crne Seminole koji su planirali beg ka britanskim Bahamima.

Lokacija:

1200 South Crandon Blvd.
Key Biscayne FL 33149

Radno vreme:

Svakog dana od 8 AM do sumraka.

Cena:

8 dolara po vozilu

COMMENTS

WORDPRESS: 0