CDC ne menja smernice o maskama, uprkos širenju delta soja

CDC ne menja smernice o maskama, uprkos širenju delta soja

Walmart proširuje svoju uslugu dostave dronovima na Floridu i još pet američkih država
IRS: Rok da zatražite svoj prvi stimulativni ček od $1200 ističe 15. oktobra
Amazon saopštio datum najveće online rasprodaje – Prime Day

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti nisu izmenili smernice o maskama, uprkos tome što zarazna delta varijanta Kovida 19 nastavlja da se širi po Sjedinjenim Državama, zbog čega je porastao i broj slučajeva, rekla je novinarima Rošel Valenski, direktorka CDC-a.

Valenski nije odgovorila na pitanje da li CDC razmatra promenu smernica. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti su u maju ublažili restrikcije i preporučili da građani koji su potpuno vakcinisani ne treba da nose maske na većini javnih mesta.

Dan ranije, predsednik Džo Bajden je izjavio da će CDC verovatno savetovati Amerikancima da nevakcinisana deca nose maske u školi, dok se okruzi širom zemlje pripremaju za početak nove školske godine.

Prosečan broj novih slučajeva u SAD na nedeljnom nivou je 53% veći u odnosu na prošlu nedelju, rekla je Valenski. Delta varijanta, koja je prvo otkrivena u Indiji, sada čini više od 80% novih slučajeva u Americi i otkrivena je u više od 90 zemalja sveta.

Neke bolnice širom SAD dostižu granicu svojih kapaciteta dok broj zaraženih nastavlja da raste, izjavila je Valenski.

Rast broj slučajeva je koncentrisan u regijama sa niskom stopom vakcinacije. Florida, Teksas i Mizuri čine 40% svih novih slučajeva na nacionalnom nivou, a svaki peti od novih slučajeva u Americi pojavljuje se u Floridi, izjavio je Džefri Zajnc, šef radne grupe za Kovid-19 u Beloj kući.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0