CDC potvrdio produžetak zabrane za kruzere sve do 1. novembra

CDC potvrdio produžetak zabrane za kruzere sve do 1. novembra

The Little Prince World u Majamiju: Doživite “Malog princa” na poseban način
Majami među “najboljim gradovima na svetu” za 2024. godinu
14 američkih država koje su najrizičnije za putovanje u novom talasu pandemije

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC ) saopštio je u sredu da će naredba o zabrani kruzera ostati na snazi do 1. novembra za brodove za krstarenje, uprkos zahtevu Međunarodne asocijacije Cruise Lines da naredbu ukine nekoliko meseci ranije.

CLIA je saopštila da veruje da su kruzerske linije spremne da ponovo plove iz američkih luka i zatražila od CDC-a da omogući fazni nastavak do početka jula, vremenski sled povezan sa vremenom kada je predsednik Joe Biden rekao da se nada da male grupe mogu ponovo početi da se okupljaju.

Usred tekuće pandemije COVID-19, krstarenja su nastavljena u nekoliko područja širom sveta. Predsednik i izvršni direktor CLIA-e Kelli Craighead rekao je u izjavi da su ta putovanja bila uspešna „vodećim industrijskim protokolima koji su efikasno ublažili širenje COVID-19“.

CDC je, međutim, rekao da njegova naredba o zabrani jedrenja u SAD, koja je na snazi do 1. novembra 2021, ostaje nepromenjena. CLIA je takođe pozvala CDC da ažurira svoju najnoviju naredbu o zabrani jedrenja, koja je na snazi od oktobra 2020.

Zastarela organizacija civilnog društva, koja je izdata pre skoro pet meseci, ne odražava dokazani napredak i uspeh industrije koji posluju u drugim delovima sveta, niti pojavu vakcina, i nepravedno tretira krstarenja drugačije. Kruz linije treba tretirati isto kao ostali sektori putovanja, turizma, ugostiteljstva i zabave “, rekao je Craighead.

U sredu je CDC rekao da radi na ažuriranju svog naloga o zabrani jedrenja.

Povratak na putovanje krstarenjem je fazni pristup ublažavanju rizika od širenja COVID-19. Detalji za sledeću fazu OCD trenutno su na međuagencijskom pregledu“, rekla je agencija u izjavi Televizijskim stanicama FOKS.

Pošto se COVID-19 najčešće širi od osobe do osobe respiratornim kapljicama tokom bliskog fizičkog kontakta, krcati krstareni brodovi bili su žarišta infekcije na početku pandemije. Nekoliko brodova sa napadima na brodu čak je nasuklo na moru, zabranjeno im je pristajanje i iskrcavanje zbog zabrinutosti za dalje širenje virusa.

Mnoge linije za krstarenje odlučile su da obustave sopstvene operacije. CDC je prvi put izdao naredbu o zabrani jedrenja 14. marta 2020.

U međuvremenu, neke linije za krstarenje sada počinju da nude putovanja van SAD putnicima koji mogu da dokažu da su vakcinisani.

Prošle nedelje, Royal Caribbean je najavio da će u junu nastaviti plovidbu sa Bahama. Odrasli putnici će biti vakcinisani protiv COVID-19, a putnicima mlađim od 18 godina biće dozvoljeno da se ukrcaju samo ako imaju negativan rezultat testa na koronavirus.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0