Cene avionskih karata u Americi su porasle za 18%, što je najveći jednomesečni skok ikada

Cene avionskih karata u Americi su porasle za 18%, što je najveći jednomesečni skok ikada

Nemate američko državljanstvo? Evo šta treba da znate o zapošljavanju radnika koji nisu državljani Amerike
Ovo su američke države sa najvećim i najmanjim poreskim stopama!
Raste broj prijava za nezaposlene u SAD

Već skupe avionske karte postaju još skuplje! Novi vladini podaci objavljeni u sredu pokazuju da su cene avionskih karata skočile za 18,6% na sezonski prilagođenoj osnovi od marta do aprila, što je jedno od najvećih kategoričkih povećanja celokupnog indeksa potrošačkih cena i najveće povećanje cena avionskih karata iz jednog meseca u drugi. Porast od marta do aprila prati još jedan veliki skok  – 10,7% – od februara do marta.

Rasprodato leto“ je već uveliko u toku.

Cene avionskih karata naglo rastu iz nekoliko razloga, a najvažniji od njih jeste taj što se javnost ne opire višim cenama karata – kako kod prevoznika sa punom uslugom poput Delta Air Lines, tako i kod ultra-niskotarifnih prevoznika kao što je Frontier Airlines. Avio-kompanije su pretrpele ogroman udar na svoje bilanse tokom pandemije COVID-19 virusa i koriste prednost veoma velike potražnje da povećaju cene karata kako bi podržale bilanse i isplatile dugove.

Nismo videli mnogo otpora prema cenama koje imamo na tržištu, a naš cilj je da imamo razumne cene na tržištu do dana odlaska“, rekao je predsednik Delta-e Glen Hauenstein na prošlomesečnom upitu o zaradama, dodajući da kompanija veruje da su njeni kupci spremni da plate više za viši nivo usluge u poređenju sa konkurentima.

U Frontier-u, prosečan kupac je platio samo 70 dolara dodatnih troškova – stvari kao što su naknade za prtljag i izbor sedišta – u prvom kvartalu, 21% više nego što su putnici potrošili u prvom kvartalu 2019.godine.

Avio-kompanije se takođe suočavaju sa visokim cenama goriva za avione zbog rata u Ukrajini i normalnijih tržišnih fluktuacija – i prebacuju neke od tih većih troškova na potrošače.

Konačno, kapacitet postaje ograničen iz više razloga, što prirodno dovodi do viših cena karata kada potražnja ostaje jaka. American Airlines je primoran da radi na kraćem letnjem rasporedu jer neke od naručenih Boeing 787 Dreamliners-a zadržani pre isporuke iz razloga provere kvaliteta i bezbednosti od strane Fedralne uprave za avijaciju. United Airlines je upravo obustavio sedam dugih linija za jun jer su neki od njihovih starijih Boeing 777 aviona i dalje prizemljeno – mnogo nakon što je aviokompanija očekivala nijhov povratak. Takođe, stalni nedostatak pilota znači da su avio-kompanije takođe prinuđene da smanje raspored regionalnih avio-kompanija koje obavljaju letove za njih.

Sve ovo bi obično stvorilo sumornu sliku za aviokompanije. Ali, sa potrošačima koji su spremni da pristanu na veće cene – barem za sada – to je zapravo dobar posao za avio-kompanije, koje sada uglavnom očekuju kvartalni profit do kraja 2022.godine – njihov prvi pravi deo profitabilnosti od 2019.godine.

Ako želite da rezervišete putovanje, pripremite se za šok. Najbolji savet koji trenutno imamo je da budete fleksibilni što je više moguće i pretražite različite datume i dužine putovanja pre nego što rezervišete letove.

Direktor Delta-e Hauenstein se slaže sa rečenim.

Ako tražite niže cene karata, morate biti fleksibilni u pogledu toga kojim danima biste bili spremni da letite“, rekao je on.

 

Izvor: Thepointsguy.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0