Cene Ubera i Lifta porasle više od 40% u odnosu na prošlu godinu

Cene Ubera i Lifta porasle više od 40% u odnosu na prošlu godinu

Zakonodavci najavljuju novi paket pomoći koji neće obezbediti stimulusne čekove od $1200
Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2021, evo kako da ih proverite.
Razvod pre intervjua za zelenu kartu – Sve što treba da znate o procesu koji vas očekuje

Kako pandemija koronavirusa postepeno usporava u Sjedinjenim Državama, sve više ljudi vraća se putovanjima. Aplikacije i servisi za prevoz postali su drastično skuplji i nisu više tako lako dostupne. Kupci širom zemlje kažu da su se zaprepastili skokovima cena. U nekim slučajevima, njihove vožnje Uberom sa aerodroma koštaju koliko i avionske karte.

Uber i njegov glavni rival, Lift, priznaju da cene rastu i da su vremena čekanja duža, ali neće da otkriju detalje. Nedavna analiza istraživačke kompanije Rakuten Intelligence otkrila je da su u martu troškovi vožnje bili za 37% viši nego pre godinu dana, dok su u aprilu troškovi porasli za 40%.

Kao i mnoge druge industrije, iz Ubera i Lifta kažu da cene rastu jer ne mogu da pronađu dovoljno radnika. Za razliku od većine drugih kompanija, Uber i Lift mogu spretno da prebace troškove pronalaska tih radnika – u njihovom slučaju vozača koji – direktno na svoje kupce.
Uber i Lift uložili su novac u dodatne podsticaje za vozače, poput novčanih bonusa za završetak određenog broja vožnji. Ali čini se da podsticaji nisu toliko efikasni kao pre pandemije. Neki vozači su rekli da se nisu vratili na put jer se i dalje plaše da se ne razbole.

Ostali finansijski podsticaji takođe mogu odvratiti vozače. Prema CARES Aktu vozači Ubera i Lifta ispunjavaju uslove za sredstva za pomoć u slučaju nezaposlenosti, zbog čega se veliki broj njih ne odlučuje za povratak na posao.

U finansijskom izveštaju početkom maja, Uber je rekao da je tokom prva tri meseca ove godine imao 3,5 miliona aktivnih vozača i kurira, što je 22% manje u odnosu na prethodnu godinu. „Nismo videli da pokretačka snaga prati rast potražnje u SAD“, rekla je Dara Khosrovshahi, izvršna direktorka Ubera, prošle nedelje na konferenciji za tehnologiju, medije i komunikacije JPMorgan.

U protekle četiri nedelje, međutim, više od 100.000 vozača takođe se vratilo na platformu, rekao je portparol Ubera. Uber je agresivno povećao svoju potrošnju, ulažući 250 miliona dolara u napore da regrutuje vozače označavajući to kao „podsticaj“.

Lift je takođe rekao da nema dovoljno vozača i da je puno trošio da ih regrutuje. U prvom kvartalu godine, kompanija je potrošila 100 miliona dolara na podsticaje vozačima.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0