Cene zakupnina na južnoj Floridi zabeležile najveći rast u Americi u ovoj godini

Cene zakupnina na južnoj Floridi zabeležile najveći rast u Americi u ovoj godini

Grad Majami izdao “STAY IN SHELTER” naredbu svojim građanima
Donirajte 10$ i imate šansu da provedete 3 dana sa Novakom u Njujorku!
Novo poresko pravilo za vlasnike malih kompanija u SAD. IRS će od sada proveravati Zelle, Venmo i Pay Pal transakcije

Prema nedavnom izveštaju Redfina, prosečne cene zakupnina u Južnoj Floridi porasle su za 35,8% u odnosu na prethodnu godinu, što je najviše za bilo koju gradsku oblast u Sjedinjenim Državama.

U izveštaju, objavljenom 23. novembra, navodi se da je prosečna mesečna zakupnina na godišnjem nivou porasla za 12,5% širom zemlje na 1.895 dolara mesečno u oktobru 2021. u poređenju sa prošlom godinom.

Poređenja radi, prosečna mesečna zakupnina je 2.891 dolara u gradskoj oblasti Majamija, koja se prema Redfinovoj analizi proteže od grada Florida do Port Sent Luci i obuhvata praktično sve okruge Miami – Dade, Broward i Palm Beach.

Odmah iza Južne Floride nalazi se gradsko područje Sijetla, čiji su stanovnici u protekloj godini zabeležili povećanje stanarina za 32,3% na 3.012 dolara mesečno. Na trećem mestu je gradska oblast Džeksonvil, sa povećanjem od 31,6% na 1.621 dolar mesečno. Stanovnici metropolitanskih oblasti Njujorka zabeležili su porast od 30,9% na 3.665 dolara mesečno.

Ukoliko planirate selidbu ili kupovinu nove nekretine veoma je bitno da imate tim profesionalaca koji će da vas edukuju tokom procesa i da vas zastupaju u najboljem mogućem vidu. Kada birate sa kojim ćete agentom da radite, bitno je da ih pitate za iskustvo, koje zvanja imaju (designations) i koliko su ljudi pomogli u poslednjih 12 meseci.

Trust Invest Real Estate i licencirani agent Vladimir Stojković nude veliki izbor nekretnina na različitim lokacijama uz dugogodišnje poznavanje prilika na Floridi. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0