Cene zakupnina u Majamiju u padu. Ovo su najnoviji podaci

Cene zakupnina u Majamiju u padu. Ovo su najnoviji podaci

Tramp najavio odlaganje roka za uvođenje REAL ID-a
Ako ste ikada kupili “Celsius” možda imate pravo na kompenzaciju od $250
Smorgasburg Miami – Najveći bazar hrane na otvorenom stigao je u Wynwood

Nakon godina rasta cena i brzog rasta tržišta nekretnina u Južnoj Floridi, troškovi iznajmljivanja stanova počinju da se stabilizuju, prema izveštaju sajta Apartment List.

Veliki broj novih zgrada sa stanovima koji ulaze na tržište iznajmljivanja u Južnoj Floridi doprineo je smirivanju cena.

Troškovi iznajmljivanja u metro području Majamija su se prošle godine smanjili za 1.1%, navodi izveštaj.

Cene zakupnina na nivou Amerike su pale za 0.7%. Ukupna prosečna cena zakupnine stana u Majamiju iznosi 1954 dolara.

Dosadašnji rast cena u 2023. godini ne može se uporediti sa poslednjim nekoliko godina nakon pandemije.

Nakon blagog opadanja u 2020. godini, prosečna cena najma u Majamiju je drastično porasla za 25.3% u 2021. godini.

Cene su se umirile naredne godine, ali su i dalje porasle za 7.2%. Povećanje u ovoj godini do jula meseca iznosilo je 0.8%. Povećanje cena u Majamiju za ovaj mesec je bilo nešto niže u odnosu na prosečno povećanje u SAD.

Neki gradovi u Majami metropolitanskom području su doživeli značajniji pad cena iznajmljivanja u odnosu na prethodnu godinu.

Cena zakupnine na Miami Beach-u za jednosoban stan sada iznosi 2,168$ što je za 4,5% manje nego u isto vreme prošle godine.

Na primer, prosečna cena u delu North Miami je opala za 6.6% u odnosu na prošlu godinu. Prosečna tražena cena za jednosoban stan u ovom delu grada iznosi 1527 dolara.

Hialeah je najpristupačniji grad sa prosečnom cenom zakupnine od 1328 dolara za jednosoban stan. S druge strane, Weston je trenutno najskuplji sa prosečna cene zakupnine od 2115 dolara.

U drugim gradovima metropolitanskog područja cene su rasle – kao na primer u Lake Worthu, gde su se cene povećale za 6.5% u odnosu na prošlu godinu. Medijana cene jednosobnog stana u ovom gradu iznosi 1468 dolara.

NBC Miami 

COMMENTS

WORDPRESS: 0