Četiri razloga zbog kojih IRS može proveravati vašu poresku prijavu

Četiri razloga zbog kojih IRS može proveravati vašu poresku prijavu

Florida: Ovo su novi zakoni koji su stupili na snagu 1. januara 2022
Cena goriva na Floridi na najnižem nivou od februara
Amerika preduzima nove korake za smanjenje dolazaka migranata

Iako su šanse za reviziju niske, Poreska uprava može označiti vašu prijavu iz nekoliko razloga, kažu poreski stručnjaci. Neke od uobičajenih revizijskih crvenih zastavica su prekomerni odbici ili krediti, neprijavljeni prihodi, zaokruženi brojevi i još mnogo toga. Međutim, najbolja zaštita je temeljna evidencija, uključujući priznanice i dokumentaciju

Poreska sezona je u toku i povećana je kontrola Poreske uprave jer počinje da raspoređuje deo od skoro 80 milijardi dolara finansiranja koje je za agenciju odobrio Kongres u avgustu.

Dok je ministarka finansija Janet Yellen rekla da ciljevi uključuju jačanje usluga za korisnike i poboljšanje tehnologije, kritičari upozoravaju da će novo finansiranje izazvati porast u revizijama Poreske uprave.

Ljudi su veoma uplašeni Poreske uprave“, rekla je Karla Dennis, upisani agent i osnivač Karla Dennis and Associates. „Oni ne razumeju kako sistem funkcioniše, pa se veoma plaše revizije“.

Poreska uprava je izvršila reviziju 3,8% od svakih 1.000 prijava, ili 0,38%, tokom fiskalne 2022. godine, što je pad sa 0,41% u 2021., prema nedavnom izveštaju Klirinške kuće za pristup transakcijskim evidencijama Univerziteta Sirakuza.

Iako su revizije IRS-a bile retke, stručnjaci kažu da je veća verovatnoća da će određeni potezi pokrenuti reviziju.

4 crvene zastavice za reviziju Poreske uprave

Rok zastarelosti revizije IRS-a je obično tri godine, a sat počinje da otkucava nakon što podnesete prijavu, objasnio je John Apisa, CPA i partner u PKF O’Connor Davies LLP. Ali ne postoji vremensko ograničenje kada se agencija bavi poreskom prevarom.

Generalno, agencija koristi softver da uporedi svaku prijavu sa drugim sa sličnim prihodima, dodeljujući numerički rezultat svakoj od njih, pri čemu je veća verovatnoća da će veći brojevi pokrenuti reviziju.

Neke od crvenih zastavica koje mogu pokrenuti reviziju uključuju:

#1 Preveliki krediti ili odbici u poređenju sa prihodima

Na primer, vaša prijava može biti označena ako ste zaradili 100.000 dolara i zatražili 70.000 dolara u dobrotvornim odbicima.

#2 Nedostaju prihodi

Vaša prijava mora da odražava ono što su prijavili poslodavci i finansijske institucije, rekao je Apisa, kao što je Obrazac 1099-NEC za ugovorni rad ili Obrazac 1099-B za zaradu od ulaganja. Sačekajte sa podnošenjem prijave dok ne dobijete svu dokumentaciju i proverite da li se ono što ste uneli poklapa sa onim što je na obrascima.

Morate biti oprezni, čak i sa jednostavnijim stvarima“, rekao je.

#3 Povratni krediti

Poreska uprava takođe pažljivije pregleda povratne poreske kredite jer podnosioci zahteva i dalje mogu da dobiju poreski kredit sa nultim iznosom duga.

Iako su revizije generalno smanjene, pad je manji za podnosioce zahteva koji traže poreski kredit na zarađeni prihod, poresku olakšicu za osobe sa niskim do umerenim zaradama, što je doprinelo većim stopama revizije među Afroamerikancima.

#4 Okrugli brojevi

Odbici sa zaokruženim troškovima mogu podići obrve, rekla je Preeti Shah, sertifikovani finansijski planer i CPA u Enlight Financial-u u Hamiltonu, Nju Džersi.

Na primer, ako vlasnik poslovanja navede tačno 5.000 dolara za reklamiranje, 3.000 dolara za pravne troškove i 2.000 dolara za podršku, „Poreska uprava zna da improvizujete“, rekla je Shah.

Okrugli brojevi su problem“, dodao je Apisa.

Kako se zaštititi od moguće revizije

Iako se poreski obveznici možda plaše revizije, stručnjaci kažu da je najbolja zaštita organizovanost, tako što ćete čuvati priznanice i evidencije kako bi se pokazao dokaz, ako je potrebno. „Kriv si dok se ne dokaže da si nevin“, rekla je Shah.

A ako vam nedostaje priznanica, obilni zapisi mogu pružiti naraciju koja će potvrditi vašu poziciju, rekao je Dennis. „Papiri, papiri, papiri, to je najbitnije“, dodala je.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0