Chase, Wells Fargo, Bank of Amerika? Ovo su najbolje banke u Americi

Chase, Wells Fargo, Bank of Amerika? Ovo su najbolje banke u Americi

Stope inflacije u Majamiju najviše u zemlji
Velike promene na tržištu polovnih automobila u Americi: Evo šta to znači za kupce
3 ključne stvari koje treba znati pre nego što uradite povraćaj poreza ove godine

U SmartAssset-u su proučavane različite bankovne opcije širom nacije kako bi se utvrdilo koje su najbolje u tekućoj godini. Izabrane su banke koje olakšavaju pristup vašem novcu, ne naplaćuju vam održavanje računa i imaju dobre kamatne stope. U nastavku su najbolje banke u šest kategorija: online banking, glavna banka, kreditna unija, mala preduzeća, studenti i štedni račun.

Banka Godišnji procentualni prinos (APY) Minimalni depozit
Ally Bank 0.50% $0
Chase Bank 0.01% $25
Alliant Credit Union 0.55% 5$
Axos Bank 0.61% $250
Wells Fargo 0.01% $25
Affirm 0.65% $0
Fidelity 0.01% $0

 

SmartAsset-ov tim stručnjaka za lične finansije je zaokružio iscrpan spisak banaka koje su vam na raspolaganju. Bodovana je svaka prema pristupu njihovom online nalogu, troškovima za održavanje vašeg računa, kamatama, korisničkoj podršci, ponudi proizvoda i korisničkom iskustvu.

Najbolja online banka: Ally Bank

Razlozi ZA:

 • Konkurentne kamatne stope
 • Mobilna aplikacija sa depozitom za ček
 • Širok spektar opcija naloga

Razlozi PROTIV:

 • Nepostojanje filijala

Najbolja za:

 • Korisnike koji preferiraju online bankarstvo sa konkurentnim stopama i različitim opcijama računa

Ally je banka koja posluje samo online, ali koja nudi niz bankarskih, auto, stambenih kredita i proizvoda za ulaganje. Ključni proizvodi kompanije uključuju štedne račune, tekuće račune, individualne penzione račune (IRA) depozitne potvrde (CDs) i račune na tržištu novca.

Ally-in štedni online račun se može pohvaliti sa 0.50% APY-ja (godišnji procentualni prinos) koji dolazi bez mesečnih naknada za održavanje ili zahteva minimalnog stanja na računu. Međutim, ovaj račun dolazi sa provizijom od 25 dolara i prekomernom naknadom za transakcije od 10 dolara. Na veb stranici banke se takođe ukazuje da se korisnicima naplaćuje brza isporuka, odlazne domaće transakcije, istraživanje računa i vraćene stavke depozita.

Nedostatak fizičkog postojanja filijale Ally nadoknađuje mobilnom ponudom, alatkama za internet bankarstvo i 24/7 podšku korisničkog servisa. Mobilna aplikacija banke, koja ima prosečnu ocenu od oko 4,2 zvezdice od 5 između prodavnica aplikacija Apple i Android, omogućava korisnicima da vrše transfere, čekaju depozite i još mnogo toga.

 

Najbolja velika banka: Chase

Razlozi ZA:

 • Hiljade filijala i bankomata
 • Pogodne bankarske opcije
 • Temeljno onlajn i mobilno bankarstvo

Razlozi PROTIV:

 • Niske zarade na osnovu kamata
 • Mesečne naknade za održavanje

Najbolja za:

 • Korisnike koji žele pogodnost rada sa velikom bankom

Chase banka nudi najiscrpnije bankarsko iskustvo u Americi za one koji preferiraju lično iskustvo odlaska u banku. Chase možete pronaći širom SAD-a, sa hiljadama poslovnica i besplatnim bankomatima. Jedina uporediva banka je Wells Fargo, koja tehnički ima najviše filijala. Chase ima blagu prednost, međutim, iz nekoliko razloga.

Kao prvo, iako ima najmanje poslovnica, Chase ima više bankomata. Lako pristupanje vašem novcu je važno pitanje pri izboru banke. Imaćete više mogućnosti za besplatno povlačenje novca sa Chase-om – posebno ako živite u Njujorku, Čikagu ili Los Anđelesu. Drugi razlog je mobilna aplikacija. Chase-ova aplikacija ima prosečan rejting od 4,6 zvezdica između Apple i Android prodavnica i verovatno je najintuitivnija i najjednostavnija bankarska aplikacija koja je dostupna. Možete upravljati svakim svojim računom u pokretu – uključujući štedne račune, tekuće račune, kreditne kartice, pa čak i svoju hipoteku.

Najbolja kreditna unija: Alliant Credit Union

Razlozi ZA:

 • Bez mesečnih naknada
 • Preko 80.000 bankomata bez doplate
 • Široke mogućnosti mobilnog i onlajn bankarstva

Razlozi PROTIV:

 • Mora se kvalifikovati za članstvo u kreditnoj uniji
 • Pristup ograncima veoma ograničen

Najbolja za:

 • Korisnike koji se mogu kvalifikovati za članstvo ili one koji žive blizu ogranka

Alliant Credit Union je najbolja kreditna unija u SAD-u prema ovoj rang listi. Njegove stope i strukture naknada su jednake, a u nekim slučajevima čak i nadmašuju ono što druge banke nude. Na računu za štednju visokih kamatnih stopa ćete naći 0.55% APY-ja i 0.25% na računu za proveru visokih stopa. Oba ova računa takođe nemaju minimalno stanje ili mesečne naknade za održavanje.

Alliant takođe nudi fleksibilnost gotovine koju nude velike banke, uprkos tome što imaju samo filijale u pet država. Alliant ne samo da ima bankomatnu mrežu koja se sastoji od 80.000 mašina – pet puta veću od Chase-ove – već vam nadoknađuje i do 20 dolara za troškove bankomata van funkcije. Alliant-ove usluge će se, međutim verovatno više koristiti na internetu nego bilo gde drugo.

Štaviše, za razliku od većine drugih kreditnih zadruga, Alliant olakšava članstvo. Alliant ima spisak organizacija i zajednica u kojima možete biti deo da biste postali član. Međutim, ako se ne kvalifikujete na taj način, i dalje se možete pridružiti tako što ćete samo donirati ‚10 dolara organizaciji Foster Care to Success. Na kraju, obzirom na to da su kreditne zadruge neprofitne, one imaju tendenciju da imaju jaču uslugu prema korisnicima nego neke banke. Kreditne unije nastoje naglasiti aspekt zajednice svoje organizacije i nastoje stvoriti pozitivno bankarsko iskustvo za svoje klijente.

Najbolja banka za štednju: Axos Bank

Razlozi ZA:

 • Dobra stopa štednje
 • Dosta funkcija online
 • Bez mesečnih naknada

Razlozi PROTIV:

 • Relativno visok minimalni početni depozit za početnike u štednji

Najbolje za: svakog ko više voli online bankarstvo

Axos banka je online finansijska institucija koja klijentima omogućava pristup velikoj stopi štednje, uprkos nedostatku filijala. Banka ima štedni račun visokog prinosa koji nudi 0.61% APY-ja na svim saldoima do 24.999,99 dolara. Imajte na umu da će vam za otvaranje računa biti potrebno najmanje 250 dolara, ali možete početi zarađivati čim se vaš račun otvori. Ono što ovaj račun čini još boljim je činjenica da nećete biti vezani za bilo koje mesečne naknade za održavanje.

Iako Axos ima puno pozitivnih strana, jedan nedostatak može biti činjenica da nema filijale. Ovo bi vam moglo otežati pristup novcu ili davati odgovore na vaša pitanja. Međutim, banka klijentima pruža pristup svojim računima 24 časa dnevno bez mobilnih aplikacija i veb stranica za računare, koje obe imaju snažne karakteristike. Axos takođe daje klijentima besplatnu bankomat karticu kako bi im se omogućio lakši pristup njihovim sredstvima.

Najbolja za manja poslovanja: Wells Fargo

Razlozi ZA:

 • Hiljade filijala i bankomata širom SAD-a
 • Detaljna ponuda online i za mobilne uređaje
 • Veliki izbor naloga

Razlozi PROTIV:

 • Druge banke nude veće kamatne stope
 • Većina računa ima mesečne naknade, iako se često može odreći
 • Minimalni zahtevi za depozit

Najbolja za:

 • Korisnike koji žele pogodnost onlajn, mobilnog i ličnog bankarstva

Wells Fargo se ističe u glavnim potrebama banaka za mala preduzeća: kreditiranju, bankovnim računima i uslugama trgovaca. Što se tiče kreditiranja, nijedna banka nije aktivnija sa SBA kreditima od Wells Farg-a. Ustvari, najbliži konkurent banke u Chase-u je i dalje uspeo da izda samo oko 20% manje od onog što ima Wells Fargo.

Što se tiče depozitnih računa, mislimo da su Chase tekući računi za mala preduzeća nešto bolji, ali ćete ipak dobiti dobar proizvod uz proveru poslovanja Wells Fargo-a. Imate izbor između tri vrste računa: pokrenite proveru poslovanja (Initiate Business Checking); navodite provere poslovanja (Navigate Business Checking); optimizujte proveru poslovanja (Optimize Business Checking). Svaki je prilagođen malim preduzećima različitih veličina i tržišta. Iako mesečne naknade za ove račune mogu biti velike, računi za pokretanje provere poslovanja i kretanj ekroz proveru preduzeća imaju načine da se odreknu tih troškova. Za račun „Optimizujte proveru poslovanja“ ćete imati dodatak za zaradu koji možete koristiti za plaćanje troškova.

Poslednji deo koji čini Wells Fargo najboljom bankom za mala preduzeća su nejgove trgovačke usluge, koje se besprekorno integrišu sa tekućim računima. Wells Fargo će vam postaviti sistem za praćenje vašeg dolaznog novčanog toka, kao i pristup Clover-u za prihvatanje kreditnih i debitnih kartica. Možete ga povezati sa poslovnim tekućim računom tako da možete lako pratiti priliv i odliv sredstava.

Najbolja banka za studente: Affirm

Razlozi ZA:

 • Sjajan APY
 • Lako se koristi online ili na telefonu
 • Nema minimuma ili mesečnih taksi

Razlozi PROTIV:

 • Nepostojanje filijala

Najbolja za:

 • Studente koji traže štedni račun visokog prinosa

Štedni račun Affirim banke je jedan od najboljih na tržištu za studente, što samu banku čini našom najboljom bankom za studente koji žele započeti štednju i upravljati svojim finansijama. Račun nudi fantastičan APY od 0.65% bez ograničenja stanja. To znači da ćete zaraditi ovaj veliki APY bez obzira na to koliko malo želite da štedite. Ne postoje mesečne naknade i minimalni zahtevi za otvaranje depozita, što ga čini odličnim računom za svakoga, posebno za studente koj pokušavaju da uštede novac.

Banka postoji potpuno na internetu. Međutim, sve dok vam je udobno što ne možete da odete u filijalu, nećete morati da brinete. Usluge banke se uglavnom odvijaju putem nejne mobilne aplikacije, koja je visoko ocenjena u prodavnicama aplikacija Apple i Android. Pomoću aplikacije možete da proverite stanje, prenesete novac, uplatite novac i još mnogo toga. Iako je Affirm najbolja banka za studente, možda ćete se setiti da to nije tako počelo. To je takođe platforma koju kupci mogu koristiti za plaćanje kupovina tokom vremena.

Najbolja banka za bankomate: Fidelity

Razlozi ZA:

 • Neograničeni povraćaj naknada za američke bankomate
 • Besprekorna veza sa vašim brokerskim nalogom Fidelity

Razlozi PROTIV:

 • 1% naknade za transakcije u inostranstvu

Najbolja za:

 • Svakoga ko želi da izbegne troškove povezane sa bankomatom

Fidelity nije tipična banka jer ima svoje ruke u mnogim oblastima finansija: ulaganje, finansijsko planiranje, štednja na fakultetima i drugo. Međutim, račun za upravljanje gotovinom kompanije Fidelity je odlična opcija za svakoga ko želi fantastično jeftin pristup bankomatima. Kada koristite svoju debitnu karticu Fidelity na bilo kom bankomatu sa logotipom Visa, Plus ili Star u SAD-u, Fidelity će vam nadoknaditi sve naknade koje vam naplaćuje operater bankomata. Imajte na umu da se za debitne transakcije izvršene izvan zemlje naplaćuje 1% naknade za inostrane transakcije. Ovo se takođe odnosi na podizanje bankomata, iako će Fidelity i dalje nadoknaditi sve vaše nadoknade.

Karakteristike naloga Fidelity ne prestaju tu. Zaradićete 0,01% APY-ja što je standard za većinu računa za proveru kamata. Možete otvoriti račun bez minimalnog stanja i nećete plaćati mesečne naknade za održavanje. Takođe nema naknade za prekoračenje.

Fidelity funkcioniše skoro u potpunosti online, pa se pre nego što otvorite nalog uverite da ste zadovoljni time. Međutim, njegova online i mobilna iskustva su visoko ocenjena, pa n ebiste trebali imati problema sa kretanjem u okviru računa nakon otvaranja.

 

Kako pronaći najbolju banku?

Odabir najbolje banke se često svodi na vaše specifične životne okolnosti, znanje o štednji i geografiju. Ako vam se nijedna od banaka o kojim asmo gore govorili ne čini ispravnom, predlažemo da uzmete u obzir sledeće:

 • koji su moji finansijski ciljevi?
 • Da li želim da bankujem online ili u filiijali?
 • Koje su banke u mom području?

Morate biti iskreni u pogledu svog finansijskog položaja. Imate li veliku sumu novca koju želite da uskladištite i prikupite malu kamatu, ili tek počinjete da stvarate bogatstvo? Ako ste u prethodnom scenariju, razmislite o banci sa visokom kamatom. Ako ste potonji, razmislite o banci koja nudi obrazovne alate i alate za planiranje za praćenje vaših sredstava.

Odluka o odlasku u filijalu ili internet banci je još jedno pitanje koje morate uzeti u obzir. Online banke nude prednosti koje banke od cigle i maltera ne mogu – visoke kamatne stope i nepostojanje naknada. S obzirom na to, normalno je da se osećate neprijatno ako skladištite svoja sredstva u instituciji koju fizički ne možete da posetite. Gore navedene preporučene online banke imaju istoriju vrhunskog korisničkog servisa i sve su osigurane od strane FDIC-ja, pa je rizik minimalan ako odaberete jednu od njih.

Na kraju, lokacija može diktirati vašu odluku. Pristup poslovnicama banaka ili online bankomatima može biti pogodniji i pomoći vam da izbegnete dosadne naknade. Obavezno proverite svoju lokalnu banku i kreditne unije ili velike nacionalne banke sa filijalama u vašem području.

 

Izvor: Smartasset

COMMENTS

WORDPRESS: 0