„Citizens“ osiguranje razmatra povećanje cena za 13,5% za vlasnike kuća sa najčešćim polisama

„Citizens“ osiguranje razmatra povećanje cena za 13,5% za vlasnike kuća sa najčešćim polisama

Ovo su razlozi zbog kojih možete biti deportovani čak iako imate zelenu kartu
Najveći događaji Majamija u oktobru – pogledajte naš vodič o predstojećim aktuelnostima
Srbi koji rade u inostranstvu moraće da plate porez u Srbiji! Evo na koga se sve odnosi nova uredba

Odbor kompanije „Citizens Property Insurance Corp.“ razmatra predlog koji bi doveo do prosečnog povećanja cena od 13,5 procenata za 2025. godinu za vlasnike kuća na Floridi sa najčešćim tipom polise, kao i prosečnog povećanja od 14,2 procenta za vlasnike stambenih jedinica.

U utorak uveče, „Citizens“ je objavio informaciju da bi predlog doveo do prosečnog povećanja od 14 procenata za sve „polise ličnih linija“, koje uključuju vlasnike kuća, vlasnike stambenih jedinica, stanare i vlasnike mobilnih kuća.

Ukoliko Odbor odobri predlog, povećanja cena bi takođe trebala dobiti odobrenje od strane Državne kancelarije za regulaciju osiguranja (Office of Insurance Regulation).

Takođe, u utorak je državni osiguravač objavio na internetu da je do petka imao 1.202.696 polisa, u odnosu na 1.198.265 polisa prethodne nedelje i 1.193.484 polise dve nedelje ranije.

„Citizens“, koji je stvoren kao osiguranje u krajnjoj nuždi, postao je najveći osiguravač u državi u poslednjih nekoliko godina jer su privatne kompanije prestale da izdaju polise i povećale cene zbog finansijskih problema.

„Citizens“ je dostigao čak 1,412 miliona polisa u jesen 2023. godine pre nego što je došlo do smanjenja zbog tzv. „depopulacionog“ programa osmišljenog za prebacivanje polisa na privatno tržište.

NBC6 Miami

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0