Čuveni Haulover Sandbar – popularno mesto za zabavu uskoro će biti uništeno

Čuveni Haulover Sandbar – popularno mesto za zabavu uskoro će biti uništeno

FC Eagles Miami – Nova ubedljiva pobeda!
Tropska oluja Cindy se formirala u Atlantiku. Oluja Bret sve bliže karipskim ostrvima
Koncert Željka Samardžića u Majamiju

Haulover je predviđen za rušenje od strane inženjerskog korpusa američke vojske, a kvalitetni pesak se premešta na obalu obližnje Bal Harbour plaže. Haulover Sandbar, popularna peščana atrakcija na Floridi, gde plutajući koncesioni štandovi poslužuju sendviče i ceviche uskoro će nestati.

Međutim, uprkos tome što je izuzezno popularna destinacija, Haulover će biti isušen od strane inženjera američkih vojnih snaga kasnije ovog leta. Nakupljanje peščare blokira saobraćaj brodova, a inženjeri smatraju da se ovaj kvalitetni pesak može bolje koristiti za obalu obližnje plaže Bal Harbour. Plan se priprema najmanje dve godine, ali je nedavno naišao na protivljenje meštana koji tvrde da bi uništavanje peščare štetilo ukupnoj ekonomiji koja je oko njega nastala.

Sve peščare su po definiciji nestalne – mesto gde se nalazi Haulover je stvoren 1925.godine kako bi se povećao pristup Atlantskom okeanu – a isušivanje u Majamiju takođe nije novost. Mnoge plaže u Majamiju su podržane peskom sa drugih mesta, dok se grad bori protiv porasta nivoa mora. Prošle godine je tim inženjera potrošio 16 miliona dolara za uvoz peska iz rudnika na obali Meksičkog zaliva kako bi osvežio obalu Miami Beach-a. Korišćenje lokalnog peska bi smanjilo troškove zaštite obale.

Evo nekoliko slika ove prelepe lokacije…

Pogled iz vaduha na pesak Haulover tokom oseke u Majamiju, 11.jul 2021.godine

Ljudi uživaju u plitkoj vodi na Haulover Sandbar-u, 4.jul 2021.godine

 

 

 

Izvor: Buzzfeednews

COMMENTS

WORDPRESS: 0