Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?

Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?

Kako pronaći besplatnog imigracionog advokata i jeftinu pravnu pomoć u Americi
Svi policajci na Floridi od ove nedelje moraće da sarađuju sa imigracionim vlastima!
7 najćešćih razloga zbog kojih možete biti odbijeni za “Zelenu Kartu”

Vaš imigracioni status ne bi trebao imati uticaja na vaše vlasništvo i pristup vašem novcu. Američka vlada ne može zapleniti vaš novac samo zato što ste neovlašćeni imigrant. Možete nastaviti sa odlaganjem ili podizanjem novca na svoj bankovni račun sve dok je aktivan.

Iako vlada ne može jednostavno uzeti vaš novac, postoje neki praktični koraci koje biste mogli preduzeti:

  1. Pristup vašem bankovnom računu izvan zemlje (ili čak iz celih Sjedinjenih Država) je mnogo teži ako koristite malu lokalnu banku ili kreditnu zajednicu (credit union). Radi praktičnosti, možda ćete želeti da koristite veću američku banku. Ako budete deportovani, biće lakše sarađivati sa velikom bankom iz inostranstva.
  2. Možete dati punomoćje američkom državljaninu kojem verujete. To daje osobi pravnu sposobnost da u vaše ime obnavlja bankovne transakcije ili da distribuira novac sebi ili drugima koje odredite.
  3. Ako ste zabrinuti što ćete biti zatvoreni u imigracijskom pritvoru, pobrinite se da neko kome verujete ima vaše bankovne podatke. Pritvorske ustanove su potrebne za zaštitu bilo koje lične imovine koju zatvorenik ima, ali možda ne želite da dim date informacije o svojim finansijama.

Ustav Sjedinjenih Država predviđa prava koja se primenjuju na osobe bez legalnog statusa u SAD-u. To uključuje pravo na vašu imovinu. Postoje izuzeci ako vlada ima razloga da veruje da se imovina neke osobe koristi za kriminalne transakcije. To je odvojeno od vašeg statusa u SAD-u.

Ako ste u opasnosti da budete uhapšeni i pritvoreni na osnovu vašeg imigracionog statusa, važno je da se pripremite za taj scenario. Vi i vaša porodica treba da čuvate sve važne dokumente, uključujući i bankovne podatke, na mestu na kojem im možete lako pristupiti.

Ove informacije su pružene od strane Landerholm Immigration, A.P.C.

 

Izvor: Landerholmimmigration

COMMENTS

WORDPRESS: 0