Da li će neki uticati i na Vas? Novi zakoni na snazi od prvog oktobra

Da li će neki uticati i na Vas? Novi zakoni na snazi od prvog oktobra

U ovu američku državu ljudi su se najviše doseljavali: Florida više nije na prvom mestu
Ovo su trenutno najmanje i najviše stresni gradovi za život u Americi
Pokrenut sajt koji će pomoći srpskoj dijaspori da glasa na predstojеćim izborima

Novi zakoni koji stupaju na snagu 1. oktobra na Floridi različito će uticati na građane. Zakoni su usvojeni  5. maja i iako je većina njih stupila na snagu 1. jula, mnogi će takođe početi da se primenjuju 1. oktobra.

Evo kako će se neki od novih zakona koji stupaju na snagu od nedelje 2023. godine odnositi na građane:

  • Smrtna kazna za silovanje dece: Zakon HB 1297 omogućava smrtnu kaznu za osobe koje vrše seksualno nasilje nad decom mlađom od 12 godina. Sudije će moći da izreknu smrtnu kaznu ili osude optužene na doživotni zatvor.
  • Izazivanje problema na sportskim događajima: Zakon HB 319 postavlja maksimalnu novčanu kaznu od 2.500 dolara za one koji ometaju učesnike sportskih ili umetničkih događaja ili ulaze na terene ili pozornice bez dozvole. Takođe, zakon zabranjuje ljudima da zarađuju novac na ovakvim postupcima.
  • Nagovaranje maloletnika na neprikladne radnje: Zakon HB 431 čini trećestepenim krivičnim delom kada osoba starija od 24 godine piše 16- ili 17-godišnjaku da počini neprikladne radnje.
  • Maloletnici i automobili za golf: Zakon HB 949 zahteva polaganje vozačkog ispita za osobe mlađe od 18 godina da bi vozili automobile za golf na javnim putevima na Floridi.
  • Ukidanje zabrane za određene rase pasa: Zakon HB 941 će efikasno sprečiti lokalne vlade da zabranjuju određene rase pasa kao što su nemački ovčari ili pitbulovi.
  • Trgovci fentanilom: Zakon HB 1359 povećava kazne za trgovce i proizvođače fentanila, uključujući obavezne minimalne kazne od 25 godina zatvora i novčane kazne od 1 milion dolara za odrasle osobe koje prodaju najmanje četiri grama fentanila maloletnicima kroz proizvode koji podsećaju na slatkiše.
  • Trgovina oružjem i ljudima: Zakon HB 1465 uključuje povećanje potencijalnih kazni za osobe koje poseduju ili koriste oružje u vezi sa trgovinom ljudima. Takve osobe će biti podložne obaveznom minimalnom zakonu o kaznama “10-20-Life” države.
  • Proširenje zakona o bacanju smeća: Zakon HB 1367 proširuje postojeći o bacanju smeća. Uvodi se zabrana bacanja smeća na područjima za kontrolu vode.

Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0