Da li će uskoro biti ukinuta zabrana putovanja u Ameriku iz zemalja EU?

Da li će uskoro biti ukinuta zabrana putovanja u Ameriku iz zemalja EU?

10 prelepih mesta na Floridi za koje niste znali da postoje!
Royal Caribbean vraća besplatna krstarenje za decu
12 najlepših ostrva za odmor na Floridi

Pošto su granice SAD zatvorene za putnike iz EU i Velike Britanije, sada već više od 530 dana pod zabranom putovanja koju je uvela administracija predsednika Trumpa, nema jasnih naznaka kada bi predsednik Biden mogao da je ublaži.

Međutim, iako se čak ni ne očekuje formalno saopštenje, dobar pokazatelj je obično kada avio -kompanije ili povećaju rasporede u očekivanju otvaranja rute ili obratno počnu da skidaju predstojeće letove sa stola.

Telegraf je izvestio da velika aviokompanija odlaže zakazano ponovno pokretanje svojih letova London-Nev Iork od septembra do novembra. Avio -kompanija nije bila imenovana. Takođe je objavljeno da Virgin Atlantic odlaže ponovno pokretanje svoje službe Heathrov do Las Vegasa najmanje do sredine septembra.
Neutemeljene vesti iz Irske ove nedelje ukazuju na to da će SAD ukinuti zabranu putovanja na vreme za vikend praznika rada, što je odluka koja se čini malo verovatnom sa trenutnom stopom zaraze – EU trenutno raspravlja o tome hoće li obuzdati putovanja iz SAD -a i Ministarstva domovine Bezbednost je nedavno objavila da će zadržati kopnene granice sa Meksikom i Kanadom zatvorene najmanje do 21. septembra. (Ova ograničenja na kopnenoj granici ne odnose se na prekograničnu trgovinu, državljane SAD-a i zakonite stalne stanovnike, niti na ljude koji prelaze iz zdravstvenih razloga ili iz škola. Putovanje u Kanadu iz SAD-a sada je dozvoljeno za potpuno vakcinisane, a Amerikanci mogu letite u Meksiko na odmor.)

Koordinator za Belu kuću Covid-19 Jeff Zients održao je brifing za novinare ranije ovog meseca, kako prenosi CNN, i rekao da “međuresorne radne grupe trenutno razvijaju proces kreiranja politike, a mi ćemo biti spremni kada bude pravi trenutak za razmatranje ponovnog otvaranja putovanje. I to će, kao i uvek, biti vođeno naukom i javnim zdravljem.

Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0