Da li je milion dolara dovoljno za “odlazak u penziju” u Americi? Evo koliko će vam ova ušteđevina trajati u Majamiju

Da li je milion dolara dovoljno za “odlazak u penziju” u Americi? Evo koliko će vam ova ušteđevina trajati u Majamiju

Okrug Miami-Dade konačno dobio pravo da ukloni ime FTX sa Heat Arene
Program pomoći za plaćanje zakupina – Evo ko ima pravo na ovaj vid pomoći i kako da se prijavite
Amerikanci koji zarađuju manje od 400 hiljada dolara neće platiti ni jedan peni poreza

Da li je ušteda od milion dolara dovoljna da bi vam u Americi obezbedila mirnu penziju? Zavisi od mesta gde živite budući da se prosečni troškovi života razlikuju od države do države.

Infografika koja je napravljena na osnovu podataka koje je prikupila GOBankingRates.com, prikazuje koliko godina će trajati milion dolara štednje u 50 najvećih američkih gradova.

Možda nije iznenađujuće što se San Francisco našao kao najskuplji grad na listi. Penziona štednja od milion dolara traje otprilike osam godina u San Franciscu. Važan faktor kada je ovaj grad u pitanju su troškovi stanovanja. Prema Sperlings Best Places, stanovanje u San Franciscu je gotovo 6 puta skuplje od nacionalnog proseka i 3,6 puta skuplje nego u državi Kaliforniji.

Sa druge strane, milion dolara u u penziji trajalo bi 45,3 godine u Memphisu. To je otprilike 37 godina duže nego što bi trajalo u San Franciscu. U Memphisu su troškovi stanovanja oko 2,7 puta manji od nacionalnog proseka, a ostali troškovi poput namirnica, zdravstva i režija takođe su znatno ispod nacionalnog proseka.

Prema ovom istraživanju sa milion dolara u Majamiju biste mogli da živite 21,7 godina.

Bankar. me

COMMENTS

WORDPRESS: 0