Da li je trenutno bolje rentati ili kupiti nekretinu na Floridi? Evo šta kažu stručnjaci

Da li je trenutno bolje rentati ili kupiti nekretinu na Floridi? Evo šta kažu stručnjaci

Lista 10 najprljavijih gradova u Americi
SRBIJADA 2021- najveći sportski događaj srpske dijaspore ovog vikenda u Nju Džersiju
Ovo su savezne države iz kojih Amerikanci najviše i najmanje putuju

Razmišljate da li da kupite ili iznajmite nekrentininu na Južnoj Floridi?

Stručnjaci za nekretnine kažu da bi trebalo da iznajmite s obzirom da očekuju pad cena kuća za prodaju. Stanovnicima okruga Miami-Dade, Broward i Palm Beach sada bi bilo bolje da iznajmljuju i štede da kupe kasnije nakon što visoke cene stanova, koje već padaju u pojedinim gradovima, dodatno opadaju. Ovo se navodi u najnovijem kvartalnom izveštaju Florida Atlantic Univerziteta i Međunarodnog univerziteta Florida objavljenom u sredu u kome se porede troškovi kupovine i iznajmljivanja.

Profesori biznisa Ken H. Džonson, Eli Berača i Vilijam Hardin analizirali su promene u cenama stanova, zakupninama, hipotekarnim stopama u trećem tromesečju, povraćaju ulaganja i troškovima osiguranja imovine za 23 metropolitanske oblasti SAD, uključujući Južnu Floridu. Na osnovu podataka dali su preporuke za kupovinu ili iznajmljivanje. U okrugu Miami-Dade, srednje prodajne cene za kondominijume su opadale od avgusta, dok su cene kuća za jednu porodicu fluktuirale nakon što su dostigle istorijski maksimum od 515.000 dolara u aprilu.

Cene kuća u Broward okrugu dostigle su 489.000 dolara za oktobar, što je za 17,8% više u odnosu na pre godinu dana. U okrugu Palm Beach, srednja cena kuće za skočila je 19% na 500.000 dolara u oktobru. Širom zemlje, „rente i cene stanova rastu na skoro neviđenim nivoima, stvarajući krizu pristupačnosti“, rekao je Džonson u pripremljenoj izjavi. „Cilj indeksa je da pomogne potrošačima da razumeju trendove kako bi mogli da donesu informisanije odluke o nekretninama.

Ukoliko planirate selidbu ili kupovinu nove nekretine veoma je bitno da imate tim profesionalaca koji će da vas edukuju tokom procesa i da vas zastupaju u najboljem mogućem vidu. Kada birate sa kojim ćete agentom da radite, bitno je da ih pitate za iskustvo, koje zvanja imaju (designations) i koliko su ljudi pomogli u poslednjih 12 meseci.

Trust Invest Real Estate i licencirani agent Vladimir Stojković nude veliki izbor nekretnina na različitim lokacijama uz dugogodišnje poznavanje prilika na Floridi. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0