Da li je trenutno bolje rentati ili kupiti nekretinu na Floridi? Evo šta kažu stručnjaci

Da li je trenutno bolje rentati ili kupiti nekretinu na Floridi? Evo šta kažu stručnjaci

Vodič za imigrante: Kako kupiti kuću u Sjedinjenim Državama
70% medicinskih dugova Amerikanaca se uskoro briše iz kreditnih izveštaja. Evo najbitnijih informacija
Tramp potpisao zakon o pomoći zbog pandemije. Očekuje se druga runda stimulusnih čekova

Razmišljate da li da kupite ili iznajmite nekrentininu na Južnoj Floridi?

Stručnjaci za nekretnine kažu da bi trebalo da iznajmite s obzirom da očekuju pad cena kuća za prodaju. Stanovnicima okruga Miami-Dade, Broward i Palm Beach sada bi bilo bolje da iznajmljuju i štede da kupe kasnije nakon što visoke cene stanova, koje već padaju u pojedinim gradovima, dodatno opadaju. Ovo se navodi u najnovijem kvartalnom izveštaju Florida Atlantic Univerziteta i Međunarodnog univerziteta Florida objavljenom u sredu u kome se porede troškovi kupovine i iznajmljivanja.

Profesori biznisa Ken H. Džonson, Eli Berača i Vilijam Hardin analizirali su promene u cenama stanova, zakupninama, hipotekarnim stopama u trećem tromesečju, povraćaju ulaganja i troškovima osiguranja imovine za 23 metropolitanske oblasti SAD, uključujući Južnu Floridu. Na osnovu podataka dali su preporuke za kupovinu ili iznajmljivanje. U okrugu Miami-Dade, srednje prodajne cene za kondominijume su opadale od avgusta, dok su cene kuća za jednu porodicu fluktuirale nakon što su dostigle istorijski maksimum od 515.000 dolara u aprilu.

Cene kuća u Broward okrugu dostigle su 489.000 dolara za oktobar, što je za 17,8% više u odnosu na pre godinu dana. U okrugu Palm Beach, srednja cena kuće za skočila je 19% na 500.000 dolara u oktobru. Širom zemlje, „rente i cene stanova rastu na skoro neviđenim nivoima, stvarajući krizu pristupačnosti“, rekao je Džonson u pripremljenoj izjavi. „Cilj indeksa je da pomogne potrošačima da razumeju trendove kako bi mogli da donesu informisanije odluke o nekretninama.

Ukoliko planirate selidbu ili kupovinu nove nekretine veoma je bitno da imate tim profesionalaca koji će da vas edukuju tokom procesa i da vas zastupaju u najboljem mogućem vidu. Kada birate sa kojim ćete agentom da radite, bitno je da ih pitate za iskustvo, koje zvanja imaju (designations) i koliko su ljudi pomogli u poslednjih 12 meseci.

Trust Invest Real Estate i licencirani agent Vladimir Stojković nude veliki izbor nekretnina na različitim lokacijama uz dugogodišnje poznavanje prilika na Floridi. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0