Da li ste znali da je Miami Beach je bio kamp za obuku vojnika u 2.svetskom ratu?

Da li ste znali da je Miami Beach je bio kamp za obuku vojnika u 2.svetskom ratu?

Kada su Sjedinjene Države počele da koriste papirni novac?
Kratka istorija Bele kuće –najbitnijeg doma Amerike
Kako je nastao Diznilend?

Miami Beach je odigrao značajnu ulogu u Drugom svetskom ratu između 1942 i 1945 godine. Gotovo pola miliona ljudi, uključujući i holivudskog glumca Klarka Gejbla, bilo je smešteno u više od 300 hotela i stambenih zgrada širom Miami Beach-a. U vreme kada je rat završen, cak jedna četvrtina oficira vojnog vazduhoplovstva i jedna petina vojnog osoblja Sjedinjenih Americkih Država prosla je obuku u južnoj Floridi, ” u najlepšem kampu za obuku u Americi”.

Miami Beach je bio savršeno mesto za obuku vojnika, zato što je to bilo znatno pre nego što će Florida postati centar za prodaju nekretnina, vila i turizma. Zbog svog geografskog polozaja južna Florida je bilo dobro mesto za izgradnju brodova i obuku vojnika za upravljanje podmornicama. Ova vrsta obuke bila je neophodna jer su nemačke podmornice bile prilično blizu obalama SAD-a i potapale su brodove na obali Floride.

Obuka za podmornice obavljala se u centru Majamija, na mestu gde se danas nalazi Bayside Marketplace.
Centar Majamija je bio pod pomorskom kontrolom. Povremeno bi kadeti zaustavljani saobraćaj dok su marširali po Biscayne bulevaru. Na Venetian bazenu u Coral Gablesu vojnici su učili da plivaju.

Hotelske sobe su postale kasarne, hotelske trpezarije saloni za zabavu, pozorište je postalo centar za testiranje, hoteli su postali administrativne kancelarije, hotelski bazeni i okean korišćeni su za učenje tehnika spasavanja života, a plaže su se koristile za obuku vatrenim oružjem i fizičke treninge. Zahvaljujuci velikim naporima konzervatora, mnoge zgrade su i danas u funkciji u istom, ako ne i boljem stanju, nego što su ih pronašli kada su vazduhoplovne snage preuzele Miami Beach i pretvorile ga u vojni poligon.

COMMENTS

WORDPRESS: 0