Da li ste znali da postoje agencije za oporavak kreditne istorije?

Da li ste znali da postoje agencije za oporavak kreditne istorije?

Svaki četvrti Amerikanac koji živi van SAD razmišlja da se odrekne svog državljanstva
USCIS pustio u rad novi vebsajt. Evo šta je sve promenjeno.
USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare

Ako imate los kredit, mozete imati problem da se kvalifikujete za kreditnu karticu, iznajmite stan ili zajam od banke. Da bi vam pomogli da poprave vase kreditnu istoriju, kompanije za oporavak kreditne istorije obecavaju da ce poboljsati vasu istoriju – u zamenu za naknadu. Ove kompanije obicno nude da analiziraju vase kreditne izvestaje i adresiraju sve negativne stavke koje tamo zateknu.

U daljem tekstu objasnicemo kako ove kompanije funkcionisu

Sta su organizacije za oporavak vase kreditne istorije ?

Kreditna kompanije za oporavak kreditne istorije su organizacije koje nude poboljsanje vaseg kreditnog izvestaja u zamenu za naknadu. Kreditne organizacije se razlikuju od agencija za kreditno savetovanje, koje su obicno besplatne i koje proveravaju vase finansije, dugove i kreditne izvestaje s ciljem da vas nauce da poboljsate i upravljate svojom finansijskom situacijom.
Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji, ova industrija je prepuna prevara. Da biste izbegli prevaru, vazno je da istrazite svaku organizaciju za oporavak kredita pre nego sto se odlucite na njene usluge.

Nacin rada organizacija za oporavak kreditne istorije?
Mnoge kreditne kompanije zapocinju svoj posao sa zahtevom za kopiju vaseg kreditnog izvestaja od svakog od tri glavna biroa za kredite – Equifax, Experian i TransUnion.

Kompanija ce pregledati vase kreditne izvestaje u potrazi za:

  • Charge-offs (Dug od koga je kreditor odustao ukoliko ste propustili nekoliko mesecnih uplata, ovo moze biti dug na kreditnoj kartici, hipoteka itd. U krajnjem slucaju, poverilac moze odluciti da je dug gubitak za kompaniju i da ga proglasi “otpisanim”. Ali to ne znaci da je vas dug nestao. Iako ga kreditor prijavljuje kao gubitak, i dalje ste odgovorni za vracanje duga. Vrlo cesto kreditori prodaju vas dug specijalizovanim agencijama za naplatu dugova. Ovaj dug ce ostati na vasim kreditnim izvestajima do sedam godina od datuma kada je prijavljeno vase prvo propusteno placanje.
  • Tax Liens (Kada vam poreska sluzba, IRS, posalje poreski racun, a vi ili zanemarite ili odbijete da ga platite, agencija moze da iskoristi pravo da zadrzi vasu imovinu. IRS vas ne prisiljava da prodate imovinu kako biste platili porez. Medjutim, osigurava da kada prodate imovinu, poreska uprava uzima deo koji joj dugujete.)
  • Bankroti ( Bankrot ce ostati na vasim kreditnim izvestajima do 10 godina. Ovo moze otezati dobijanje novih kredita, ali vasi rezultati bi mogli da se oporave ranije nego sto ste mislili).Zatim ce kreirati plan za ispravljanje gresaka i pregovaranje sa poveriocima o uklanjanju tih nedostataka.
   Taj plan može ukljucivati sledece:
  • Zahteve za potvrdjivanje informacija
  • Pisma za osporavanje negativnih ocena
  • Kontaktiranje agencija za naplatu potrazivanja u vase ime

Kompanija takodje moze preporuciti apliciranje za nove kartice kako bi svojim izvestajima dodali pozitivne informacije. Budite oprezni ovde. Ako ste ranije imali problema u upravljanju kreditima, novi racun mozda nije najbolja opcija. Osim toga, nije dobra ideja uzeti vise kredita nego sto vam je potrebno

Koliko kosta oporavak kreditne istorije?

Iznos koji cete platiti i nacin na koji se izracunava varira zavisi od kompanije, ali postoje pravila koja oni moraju da postuju. Kompanije za popravku kredita ne mogu traziti ili primati uplate dok ne isporuce obecane rezultate.

U zavisnosti od kompanije, mozete platiti jednokratnu naknadu, ili platiti za svaki negativni faktor koji kompanija uklanja iz vaseg izveštaja. Pocetne cena usluga su 35 dolara po uklananju negativnih stavki a moze se doci do cene od 750 dolara ili vise.

Kompanija takodje moze naplacivati svoje usluge mesecno, u rasponu od 50 do 130 dolara ili vise.

Kreditni biro obicno ima 30 dana od prijema vase zalbe da istrazi i proveri informacije. Kreditni biro ce kontaktirati kompaniju koja je pruzila informacije i tražiti od njih da zapocnu istragu. Kreditni biro je obavezan da vam dostavi rezultate istrage u roku od pet radnih dana od zavrsetka iste.

Ali ako kreditni biro utvrdi da je vasa zalba “neozbiljna ” i “neosnovana”, on moze da odluci da ne istrazuje sve dok vam to saopsti u roku od pet dana.

COMMENTS

WORDPRESS: 0