Da li su cene nekretnine dostigle svoj limit? Cene kuća u okrugu Miami-Dade po prvi put u padu posle nekoliko meseci

Da li su cene nekretnine dostigle svoj limit? Cene kuća u okrugu Miami-Dade po prvi put u padu posle nekoliko meseci

U Majamiju uspešno održan humanitarni turnir “Trojka iz Bloka”!
Cene zakupnina najviše u istoriji! Ovo su 25 najskupljih gradova Amerike za iznajmljivanje stana
Želite da promenite svoje ime i prezime? Evo pravnih procedura za promenu imena u Americi

Čini se da je nebo granica kada je u pitanju cena nekretnina u u Južnoj Floridi. Prodajne cene stanova i kuća dostigle su istorijske maksimune u periodu iza nas. Međutim, svi koji traže novi dom mogu malo da predahnu – pošto su se cene stabilizovale ili smanjile prvi put u poslednjih nekoliko meseci.

Srednje prodajne cene stanova porasle su peti mesec zaredom u okruzima Miami-Dade i Broward, prema novim podacima o stambenim zgradama Udruženja posrednika u prodaji nekretnina Majamija. U Miami-Dade-u cene su porasle na 360.000 dolara u januaru, sa 355.000 dolara u decembru. Cene su u Browardu porasle na 240.000 dolara u januaru, nešto više od 236.000 dolara prethodnog meseca. Rast iz meseca u mesec odražava skok prodajnih cena stanova iz godine u godinu.

Miami-Dade je doživeo porast cena stanova za 27% na 360.000 dolara u januaru 2022. sa 280.000 dolara u januaru 2021. Cene su porasle za 15% u Browardu, na 240.000 dolara u januaru sa 209.000 dolara pre godinu dana.

Porast cena prati trend rasta cena kuća iz 2021. godine, što dodatno povećava poteškoće za stanovnike Floride da priušte nove domove. Rast cena porodičnih kuća u januaru je stagnirao u odnosu na prethodni mesec. U Miami-Dade-u, prodajne cene su pale prvi put od septembra, pale su na 520.000 dolara sa 525.000 dolara. U međuvremenu, u Browardu su ostale isti dva meseca zaredom na 500.000 dolara. Prodajne cene su više u poređenju sa pre godinu dana kada su srednje prodajne cene za kuću dostigle 469.500 dolara u Miami-Dade-u i 420.000 dolara u Browardu.

Ukoliko planirate selidbu ili kupovinu nove nekretine veoma je bitno da imate tim profesionalaca koji će da vas edukuju tokom procesa i da vas zastupaju na najbolji mogući način.

sava krstic real estate agent miami florida miami glasnik

 

Keller Williams Real Estate i licencirani agent Sava Krstić nude veliki izbor nekretnina na različitim lokacijama uz dugogodišnje poznavanje prilika na Floridi.

𝐒𝐚𝐯𝐚 𝐊𝐫𝐬𝐭𝐢𝐜
𝐊𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫 𝐖𝐢𝐥𝐥𝐢𝐚𝐦𝐬 𝐄𝐚𝐠𝐥𝐞 𝐑𝐞𝐚𝐥𝐭𝐲
𝟑𝟎𝟓-𝟑𝟑𝟑-𝟗𝟒𝟖𝟗

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0