Da li Twitter prebacuje svoje sedište na Floridu?

Da li Twitter prebacuje svoje sedište na Floridu?

Zanimaju vas državni kursevi koje možete polagati online, potpuno besplatno? Predstavljamo vam 15 najboljih
Ne propustite najveći festival hrane na Floridi – Food and Wine Festival 2022
Miami Spice 2022: Lista restorana koji učestvuju

Guverner Floride Ron DeSantis nije toliko nestrpljiv kao glavni finansijski službenik države da dovede Twiterovo sedište u “Sunčanu državu”.

Nakon što je objavljeno da je Elon Musk bio u dogovoru o kupovini platforme društvenih medija u ugovoru od 44 milijarde dolara, finansijski direktor Floride Džimi Patronis je započeo onlajn kampanju da podstakne biznismena milijardera da dovede sedište Twitera na Floridu.
Patronis je čak pokrenuo veb stranicu na kojoj stanovnici Floride mogu dodati svoja imena u listu koji poziva na prelazak iz San Franciska.

Međutim, guverner se ne slaže sa planom.

Na Floridi, mislim da smo radili veoma dobro, posebno u poslednjih nekoliko godina, privlačeći preduzeća koja proizvode stvari“, rekao je DeSantis. „Zaista smo naporno radili na stručnom obrazovanju i obrazovanju – uvoz neke tehnološke kompanije iz San Franciska nije bio visoko na našoj listi. Mislim da će ono što se dešava jeste da će oni imati tendenciju da dođu, povećavaju troškove života za sve ostale i OK, da, uživaju u našim nižim porezima, ali znate, šta oni zapravo donose?”

Uprkos tome, guverner je izrazio podršku Muskovoj kupovini platforme.

COMMENTS

WORDPRESS: 0