Danas počinje „kišna sezona“ na Floridi. Evo šta to znači

Danas počinje „kišna sezona“ na Floridi. Evo šta to znači

Ukoliko želite 1200$ direktno na vaš račun imate još 24h da unesete podatke!
Prema CDC uredbi koja stupa na snagu u utorak, nenošenje maski u javnom prevozu biće federalni prekršaj
Senat usvojio zakon kojim zabranjuje isplatu podsticajnih čekova ilegalnim imigrantima

Nedelja je početak kišne sezone na Južnoj Floridi, kaže se u saopštenju Nacionalne meteorološke službe. Pošto se čini da zapravo ne dobijamo sav osećaj tradicionalnih godišnjih doba – posebno proleća i jeseni, možda se pitate šta je to kišna sezona. Evo kratkog pregleda šta možete očekivati:

Kišna sezona počinje u nedelju na Južnoj Floridi. U jugozapadnoj Floridi traje od 15. maja do 15. oktobra, au zapadno centralnoj Floridi je od 25. maja do 10. oktobra. „Kišna sezona može da počne naglo u nekim godinama, a početak može potrajati nedeljama da se razvije u drugim godinama“, meteorolozi u meteorološkoj službi kažu. Očigledno, ovo drugo bi mogao biti slučaj za Južnu Floridu i Florida Keys.

FAZE KIŠNE SEZONE

Kišna sezona obično ima tri faze, navodi Nacionalna meteorološka služba.

▪ Prva faza: Od kraja maja do juna su najverovatnije jake oluje. Ove oluje mogu da proizvedu grad, štetne vetrove i izlive vode, uključujući tornada. Naravno, uz ove oluje dolaze jaka kiša i česte grmljavine.

▪ Druga faza: od jula do početka septembra je vrhunac kišne sezone. „Dok se ukupna pretnja od loših vremenskih uslova smanjuje, obilne padavine i sezonske poplave reka ostaju značajne opasnosti, zajedno sa čestim udarima groma“, kažu u službi.

▪ Treća faza: od sredine septembra do početka oktobra. Ovo je faza „spuštanja“ i obično ima više varijabilnosti u prognozama padavina zbog potencijalnih tropskih sistema, kao što su uragani na vrhuncu sezone i hladni frontovi koji bi mogli da počnu na jesen.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0