Danas počinje „kišna sezona“ na Floridi. Evo šta to znači

Danas počinje „kišna sezona“ na Floridi. Evo šta to znači

Zašto veliki broj prodavaca širom SAD ne prihvata American Express kartice?
Srednja prodajna cena nekretnina u Majamiju dostigla novi vrhunac
Poslodavci u problemu: Floridi fali veliki broj kvalifikovanih radnika

Nedelja je početak kišne sezone na Južnoj Floridi, kaže se u saopštenju Nacionalne meteorološke službe. Pošto se čini da zapravo ne dobijamo sav osećaj tradicionalnih godišnjih doba – posebno proleća i jeseni, možda se pitate šta je to kišna sezona. Evo kratkog pregleda šta možete očekivati:

Kišna sezona počinje u nedelju na Južnoj Floridi. U jugozapadnoj Floridi traje od 15. maja do 15. oktobra, au zapadno centralnoj Floridi je od 25. maja do 10. oktobra. „Kišna sezona može da počne naglo u nekim godinama, a početak može potrajati nedeljama da se razvije u drugim godinama“, meteorolozi u meteorološkoj službi kažu. Očigledno, ovo drugo bi mogao biti slučaj za Južnu Floridu i Florida Keys.

FAZE KIŠNE SEZONE

Kišna sezona obično ima tri faze, navodi Nacionalna meteorološka služba.

▪ Prva faza: Od kraja maja do juna su najverovatnije jake oluje. Ove oluje mogu da proizvedu grad, štetne vetrove i izlive vode, uključujući tornada. Naravno, uz ove oluje dolaze jaka kiša i česte grmljavine.

▪ Druga faza: od jula do početka septembra je vrhunac kišne sezone. „Dok se ukupna pretnja od loših vremenskih uslova smanjuje, obilne padavine i sezonske poplave reka ostaju značajne opasnosti, zajedno sa čestim udarima groma“, kažu u službi.

▪ Treća faza: od sredine septembra do početka oktobra. Ovo je faza „spuštanja“ i obično ima više varijabilnosti u prognozama padavina zbog potencijalnih tropskih sistema, kao što su uragani na vrhuncu sezone i hladni frontovi koji bi mogli da počnu na jesen.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0