Davanja socijalnog osiguranja će se povećati za 8,7% u 2023. godini

Davanja socijalnog osiguranja će se povećati za 8,7% u 2023. godini

Evo šta sve treba da znate prilikom kupovine nekretnina u Americi
Miami-Dade: Kako će na građane biti potrošeno 1,8 milijardi dolara budžeta
Nakon Farmers Insurance-a i AAA napušta Floridu

Prihodi od socijalnog osiguranja (Social Security benefits) i dodatnog osiguranja za približno 70 miliona Amerikanaca povećaće se za 8,7% u 2023. godini, pošto se Amerikanci suočavaju sa najvišim stopama inflacije u poslednjih nekoliko decenija.

Prilagođavanje troškova života od 8,7% počeće sa naknadama koje se isplaćuju za više od 65 miliona korisnika socijalnog osiguranja u januaru 2023. Povećane isplate za više od 7 miliona korisnika SSI počeće 30. decembra 2022.

Ovo je najveće povećanje od 1981. godine, jer je ovaj broj zasnovan na 40-godišnjim maksimumima inflacije koje su SAD videle.
Uprava za socijalno osiguranje saopštila je da će se prosečne isplate povećati za više od 140 dolara mesečno u 2023.

Premije za Medicare opadaju, a beneficije socijalnog osiguranja rastu 2023., što će starijima pružiti više mira i prostora za disanje“, rekao je vršilac dužnosti komesara SSA Kilolo Kijakazi u izjavi. „Ovogodišnji značajni troškovi života u socijalnom osiguranju prilagođavanje je prvi put u više od decenije da premije za Medicare ne rastu i pokazuje da možemo pružiti veću podršku starijim Amerikancima koji računaju na beneficije koje su zaradili.”

SSA je povećao prilagođavanje troškova života na 5,9% prošle godine, čineći 8,7% značajnim povećanjem na već rekordno visok nivo. Maksimalni iznos zarade za porez na socijalno osiguranje takođe će porasti – sa 147.000 dolara na 160.200 dolara.

Mnogi širom zemlje nastavljaju da se suočavaju sa eskalacijom cena svega, od kirije do hrane i gasa, jer povećanje inflacije tek treba da urodi plodom.
Indeks potrošačkih cena porastao je za 0,4 odsto u septembru na desezoniranoj osnovi nakon povećanja od 0,1 odsto u avgustu, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo rada.

Potrošačke cene porasle su za 8,2% u posljednjih 12 mjeseci, saopštilo je ministarstvo, nešto više od očekivanog, jer su ekonomisti predviđali rast od 8,1%.

ABC

COMMENTS

WORDPRESS: 0