Delta Air Lines uvodi besplatan Wi-Fi na svoje letove u SAD

Delta Air Lines uvodi besplatan Wi-Fi na svoje letove u SAD

Uprkos saobraćajnim gužvama, Miami Beach glasa protiv proširenja Metromovera
5 najlepših plaža u Sjedinjenim Državama nalaze se na Floridi
Florida: Evo kako da posetite Universal Orlando Resort besplatno

Delta Air Lines uvodi besplatan Wi-Fi za većinu svojih aviona od 01.februara 2023.godine.

Biće besplatan, brz i biće dostupan svima“, rekao je izvršni direktor Delte Ed Bastian, u četvrtak na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. On je dodao da je avio-kompanija uložila više od milijardu dolara u W-Fi tehnologiju u proteklih nekoliko godina.

Putnici će morati da budu članovi njihovog besplatnog SkyMiles loyalty programa lojalnosti da bi pristupili internetu u avionu. Kupci koji nisu članovi će morati da plate paušalnu naknadu od 10 dolara.

Više od 500 Deltinih domaćih uskotrupnih aviona koji opslužuju „najpopularnije rute“ avio-kompanije biće spremno za besplatan Wi-Fi pri poletanju, saopštila je kompanija. Širokotrupni međunarodni i manji regionalni mlaznjaci biće opremljeni Wi-Fi tehnologijom do kraja 2024.godine.

Klijenti će znati da li njihov let ima besplatan Wi-Fi po nalepnici koja se nalazi blizu vrata za ukrcavanje. Takođe se mogu povezati na mrežu sa više uređaja istovremeno.

Najava, objavljena u četvrtak na Sajmu potrošačke elektronike, priprema se nekoliko godina. Bastian je 2018.godine rekao da je ponuda Wi-Fi-a u njegovoj floti prioritet, ali je potrebno vreme da se poboljša tehnologija kako putnici ne bi morali da se bore sa sporim protokom interneta i, samim tim, sporijom brzinom.

Delta trenutno naplaćuje skoro 50 dolara mesečno za Wi-Fi na svojim letovima unutar Severne Amerike i 70 dolara na međunarodnim letovima. Tokom proteklih nekoliko godina testirala je besplatan Wi-Fi, a 2017.godine učinila je dostupnom besplatnu razmenu poruka.

Internet tokom leta u bilo kojoj avio-kompaniji je bio dugo opterećen pritužbama zbog nedoslednih brzina interneta. Međutim, napori brojnih satelitskih provajdera i avio-kompanija pomogli su da se tehnologija značajno razvije u protekloj deceniji – iako još uvek ima dosta toga da nadoknadi, u poređenju sa kućnim i kancelarijskim Wi-Fi mrežama.

Delta je prva od „velike tri“ avio-kompanije koja nudi besplatan Wi-Fi; i United Airlines i American Airlines naplaćuju različite tarife za pristup. JetBlue nudi besplatan Wi-Fi od 2017.godine.

Avio-kompanija računa na to da bi dodavanje besplatnog Wi-Fi-ja moglo putnike učiniti lojalnijim Delti i dodatno povećati njen program lojalnosti, koji ima oko 100 miliona članova. U oktobru 2022.godine, Delta se udružila sa Starbucks-om i počela da dodeljuje 1.milju za svaki dolar potrošen u lancu kafe.

Bastian je predvideo da će partnerstvo dodati milion članova SkyMiles-a u roku od godinu dana. Međutim, Delta je na kraju dodala milion novih članova u roku od dve nedelje od pokretanja ovog noviteta.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0