Delta varijanta Covid 19 oborila cene domaćih letova u Americi

Delta varijanta Covid 19 oborila cene domaćih letova u Americi

EU stavila SAD na crvenu listu, vraćaju se ograničenja za posetioce iz Amerike
Najbolja mesta na Floridi za porodični odmor
Demokrate predlažu usvajanje “Puta do državljanstva” za imigrante već ove godine

Porast broja slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Državama koči oporavak turističke industrije, pokazuje Adobeov indeks digitalne ekonomije, preokrećući višemesečni trend oporavka potražnje i cena za domaća avio putovanja koja je tek dostigla nivo pre pandemije.

U junu su američke rezervacije domaćih letova dovele 6 milijardi dolara potrošnje, prema Adobeovom indeksu digitalne ekonomije, samo 5% ispod nivoa 2019.

Porast novih slučajeva Covid-19 uzrokovan širenjem delta varijante po celoj zemlji smanjio je ovaj oporavak, a podaci kompanije Adobe pokazuju da je 5,26 milijardi dolara potrošeno na domaće letove u julu, što je pad od 13% u odnosu na jun i 16% manji od potrošnje u 2019.

Iako je jul bio prvi mesec 2021. godine u kojem su se cene letova vratile na nivo iz 2019. – nastavljajući iz meseca u mesec povećanje sa 28% ispod nivoa 2019. u januaru na samo 1% ispod njih u junu – podaci iz Adobe -a pokazali su promenljive uslove i pad potražnja je značila da je avgust prkosio ovom trendu.

Prve tri nedelje avgusta cene domaćih letova pale su na 6% ispod nivoa iz 2019., prema Adobeu, koji meri transakcije šest od deset najboljih američkih avioprevoznika.
Rezervacije domaćih letova za vikend praznika rada pale su za 16% u odnosu na 2019. Deset najpopularnijih destinacija prema lokacijama dolaska su: Bozeman, MT; Kailua-Kona, HI; Kahului, HI; Honolulu; Orlando, FL; Las Vegas; North Charleston, SC; Phoenix; Reno, NV; i Denver.

Florida, koja se suočava sa trenutno jednom od najgorih epidemija delta varijante Covid-19 na svetu, ima skoro isto toliko turista kao i prije pandemije, pokazuju podaci. Key West je destinacija broj jedan za letnju sezonu, prema Adobe -u. Još dve destinacije na Floridi – Orlando i Fort Myers – takođe su među deset najboljih destinacija za domaće rezervacije ove sezone.

COMMENTS

WORDPRESS: 0