Delta varijanta Covid 19 oborila cene domaćih letova u Americi

Delta varijanta Covid 19 oborila cene domaćih letova u Americi

Kada će biti ukinute restrikcije na putovanja u SAD?
Zbog čega je Route 66 najbolje mesto za “Road Trip” u Americi
10 romantičnih mesta u Americi za proslavu Dana zaljubljenih

Porast broja slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Državama koči oporavak turističke industrije, pokazuje Adobeov indeks digitalne ekonomije, preokrećući višemesečni trend oporavka potražnje i cena za domaća avio putovanja koja je tek dostigla nivo pre pandemije.

U junu su američke rezervacije domaćih letova dovele 6 milijardi dolara potrošnje, prema Adobeovom indeksu digitalne ekonomije, samo 5% ispod nivoa 2019.

Porast novih slučajeva Covid-19 uzrokovan širenjem delta varijante po celoj zemlji smanjio je ovaj oporavak, a podaci kompanije Adobe pokazuju da je 5,26 milijardi dolara potrošeno na domaće letove u julu, što je pad od 13% u odnosu na jun i 16% manji od potrošnje u 2019.

Iako je jul bio prvi mesec 2021. godine u kojem su se cene letova vratile na nivo iz 2019. – nastavljajući iz meseca u mesec povećanje sa 28% ispod nivoa 2019. u januaru na samo 1% ispod njih u junu – podaci iz Adobe -a pokazali su promenljive uslove i pad potražnja je značila da je avgust prkosio ovom trendu.

Prve tri nedelje avgusta cene domaćih letova pale su na 6% ispod nivoa iz 2019., prema Adobeu, koji meri transakcije šest od deset najboljih američkih avioprevoznika.
Rezervacije domaćih letova za vikend praznika rada pale su za 16% u odnosu na 2019. Deset najpopularnijih destinacija prema lokacijama dolaska su: Bozeman, MT; Kailua-Kona, HI; Kahului, HI; Honolulu; Orlando, FL; Las Vegas; North Charleston, SC; Phoenix; Reno, NV; i Denver.

Florida, koja se suočava sa trenutno jednom od najgorih epidemija delta varijante Covid-19 na svetu, ima skoro isto toliko turista kao i prije pandemije, pokazuju podaci. Key West je destinacija broj jedan za letnju sezonu, prema Adobe -u. Još dve destinacije na Floridi – Orlando i Fort Myers – takođe su među deset najboljih destinacija za domaće rezervacije ove sezone.

COMMENTS

WORDPRESS: 0