Demokrate predložile novi paket pomoći vredan 2.2 triliona dolara

Demokrate predložile novi paket pomoći vredan 2.2 triliona dolara

Da li je ovo moguće: Ovi delovi Floride će u potpunosti biti pod vodom
Najbolje plaćeni poslovi u Americi za koje vam nije neophodno radno iskustvo
Rekordan rast vrednosti nekretnina u okrugu Miami-Dade u 2023. godini

Nensi Pelosi i demokratski predstavnici u Domu, predstavili su u utorak revidirani predlog podsticajnog paketa za koronavirus. Paket olakšica je ažurirana verzija HEROES Akta od 3,4 triliona dolara koji su demokrate usvojilie u maju i vredeće 2,2 triliona dolara. Ovaj zakon „pruža apsolutno potrebne resurse za zaštitu života, sredstava za život i života naše demokratije tokom narednih meseci“, rekla je Pelosi u pismu svom demokratskom kolegi.

Šta se nalazi u novom predlogu zakona vrednom 2,2 triliona dolara?

Demokrate su objavile tekst ažuriranog zakona, kao i rezime na jednoj stranici. Evo šta novi predlog uključuje:

  • 1.200 dolara za drugi stimulativni ček: Predlog zahteva još jedan krug direktnih plaćanja Amerikancima, 1.200 dolara za kvalifikovane poreske obveznike i 500 dolara za zavisne članove domaćinstva.
  • Dodatna savezna naknada za nezaposlenost u iznosu od 600 dolara: Ažurirani Zakon vratio bi savezni podsticaj za nezaposlene od 600 dolara koji je istekao krajem jula. Nastavila bi se dodatna savezna plaćanja do kraja januara 2021. To bi „obezbedilo vitalnu zaštitnu mrežu za rekordni broj Amerikanaca koji su nezaposleni.
  • Državna i gradska pomoć: Najveća budžetska stavka uključena u ažurirani paket je 436 milijardi dolara pomoći državama i gradovima kako bi se ublažili budžetski nedostaci izazvani Covid-19. Iznos je dramatično smanjenje sa preko 900 milijardi dolara koje su demokrate uvrstile u originalni Zakon, ali će i dalje verovatno biti sporni jer su se republikanci odlučno protivili dodatnoj pomoći.
  • Podrška malim preduzećima: Novi predlog uključivao bi podršku malim preduzećima proširivanjem Programa zaštite na zarade.
  • Finansiranje radnika u avioindustriji: Dodatna sredstva bi se obezbedila kako bi radnici avio-industrije ostali plaćeni. Program podrške za obračun zarada, koji je obezbeđivao sredstva za avio-industriju, trebalo bi da istekne 30. septembra.
  • Obrazovanje i briga o deci: Ažurirani Zakon uključuje 225 milijardi američkih dolara za obrazovanje, kao i 57 milijardi američkih dolara za podršku deci i porodicama.
  • Dodatne stavke: Pored toga, predlog će uključivati finansiranje izbora, američke poštanske službe, sigurnost radnika, sigurnost hrane i testiranja, traženje leka za koronavirus

Izvor: Forbes

Share this:

COMMENTS

WORDPRESS: 0