DHS predlaže povećanje naknada za produženje H-1B i L-1B viza

DHS predlaže povećanje naknada za produženje H-1B i L-1B viza

8 sjajnih izložbi u Majamiju koje će vas oduševiti
Ovo su najpopularnije inostrane destinacije za američke turiste
9 najboljih događaja i festivala Amerike 2022.godine

Poslodavci će možda uskoro morati da plate hiljade dodatnih dolara za produženje radnih viza za strane radnike.

U novom predlogu pravilnika, Ministarstvo za unutrašnju bezbednost (DHS) će zahtevati od poslodavaca da plate 4.000 dolara za produženje H-1B vize i 4.500 dolara za produženje L-1 vize kao deo Naknade za odgovor na 11. septembar i za biometrijski ulazak-izlazak. Trenutno, poslodavci plaćaju naknadu samo za inicijalne peticije i promene poslodavca.

Pozadina Naknade za odgovor na 11. septembar
Naknada za odgovor na 11. septembar i za biometrijski ulazak-izlazak finansira programe nacionalne bezbednosti, uključujući sistem za praćenje ulaska i izlaska neameričkih državljana. Ova naknada, postavljena Zakonom o konsolidovanim aproprijacijama iz 2016. godine, odnosi se na određene H-1B i L-1 peticije za vize.

Trenutno se naknada primenjuje na:

– H-1B peticije: 4.000 dolara
– L-1 peticije: 4.500 dolara

Ova naknada se naplaćuje poslodavcima koji imaju 50 ili više zaposlenih u Sjedinjenim Državama, s više od 50% tih zaposlenih na H-1B ili L-1 vizama. Naknada se trenutno zahteva samo za inicijalne peticije ili kada dolazi do promene poslodavca.

Novi pravilnik predlaže proširenje zahteva za naknadu tako da obuhvati i peticije za produženje. To znači da bi poslodavci koji ispunjavaju kriterijume morali da plate naknadu od 4.000 ili 4.500 dolara ne samo kada podnose inicijalne H-1B ili L-1 peticije ili menjaju poslodavca, već i kada produžuju radni period postojećem nosiocu H-1B ili L-1 vize.

DHS je naveo sledeće razloge za predloženi pravilnik:

– Proširenje naknade na peticije za produženje će obezbediti dodatna sredstva potrebna za kontinuirano funkcionisanje i unapređenje biometrijskog sistema ulaska-izlaska.
– Promena ima za cilj da stvori dosledniju i pravedniju primenu naknade na sve tipove peticija, osiguravajući da poslodavci doprinose merama nacionalne bezbednosti bez obzira na tip peticije.
– Obezbeđivanjem dovoljno sredstava, DHS može održavati i unapređivati biometrijski sistem ulaska-izlaska, koji je ključan za praćenje i upravljanje imigracijom i poboljšanje nacionalne bezbednosti.

Ako pravilnik stupi na snagu, poslodavci koji podležu naknadi će videti povećanje troškova vezanih za H-1B i L-1 peticije za vize. Ovo bi moglo posebno uticati na velike kompanije koje se u velikoj meri oslanjaju na ove vize za svoju radnu snagu.

BOUNDLESS

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0