DHS predstavio međuagencijsku strategiju za promociju naturalizacije

DHS predstavio međuagencijsku strategiju za promociju naturalizacije

Možete li se vratiti u Sjedinjene Države nakon što ste deprotovani – i kada? Evo odgovora na ovo važno pitanje
Bajdenova administracija planira da predstavi zakon o imigracionoj reformi ove nedelje
Da li imigraciona služba (USCIS) proverava vaše socijalne mreže?

Danas je Ministarstvo za državnu bezbednost (DHS) američke službe za državljanstvo i imigraciju (USCIS) objavilo Međuagencijsku strategiju za promociju naturalizacije. Ovo je novi vladin pristup rušenju prepreka ka američkom državljanstvu i promociji naturalizacije svima koji ispunjavaju uslove, kako je navedeno u izvršnom nalogu predsednika Bajdena 14012.

Postati državljaninom Sjedinjenih Država ogromna je privilegija“, rekao je sekretar Alejandro N. Maiorkas. „Novi građani, ojačani snagom i odgovornostima koje donosi američko državljanstvo, čine našu naciju boljom. Ova strategija će osigurati da ambiciozni građani mogu da nastave naturalizaciju kroz jasan i koordiniran proces. “

Ovaj izveštaj odražava saradnju USCIS-a, Odeljenja za obrazovanje, Odeljenja za zdravstvo i socijalne usluge, Državnog odeljenja, Odeljenja za rad, Odeljenja za stanovanje i urbani razvoj, Odeljenja odbrane, Odeljenja pravde, Odeljenja za boračka pitanja, Odeljenja za Poljoprivrede i Uprave za socijalno osiguranje, koji su deo međuagencijske radne grupe za naturalizaciju. Ova radna grupa osnovana je u skladu sa predsednikovom izvršnom naredbom za davanje prioriteta obrazovanju o građanstvu i podizanju svesti kroz izgradnju kapaciteta i proširena partnerstva, što je u središtu međuresorske strategije.

USCIS ostaje posvećen motivisanju imigranata da nastave put ka državljanstvu, zajedno sa pravima i mogućnostima koje iz toga proističu. Prikladno je da ovaj izveštaj izlazi nekoliko dana pre 245. rođendana naše države. Nema većeg dokaza o snazi Amerike od naše spremnosti da ohrabrimo druge da nam se pridruže kao državljani SAD dok zajedno radimo na izgradnji savršenije unije “, rekla je vd direktorice USCIS-a Traci Renaud.

„Radujemo se budućem radu u dočeku i podršci ambicioznih Amerikanaca i njihovom opremanju alatima koji su im potrebni da bi bili uspešni na svom putu ka državljanstvu i šire.“

Od početka administracije Biden-Harris, USCIS je preduzeo niz koraka kako bi smanjio prepreke naturalizaciji i vratio poverenje u sistem legalne imigracije naše države. Više informacija o politikama naturalizacije objavljenim od januara 2021. godine dostupno je na veb sajtu USCIS.

COMMENTS

WORDPRESS: 0