Disney World: “Floridi smo do sada doneli 40 milijardi dolara”

Disney World: “Floridi smo do sada doneli 40 milijardi dolara”

Bruto nacionalni dug Amerike dostigao je rekordnih 32 triliona dolara
Kada i kako da se prijavite za oprost studentskog kredita u SAD
Air Serbia od decembra uvodi dodatne letove do Njujorka

Walt Disney World Resort je generisao više od 40 milijardi dolara ekonomske koristi širom Floride i više od četvrt miliona ukupnih radnih mesta u fiskalnoj godini 2022, prema novom istraživanju koje je sproveo Oxford Economics.

“Disney je ekonomska katalizator u saveznoj državi Floridi, generišući milijarde dolara ekonomske aktivnosti, bilo direktno ili indirektno kroz svoj lanac snabdevanja i troškove zaposlenih”, izjavio je Adam Sacks, predsednik turističke ekonomije u Oxford Economics.

Walt Disney World Resort zauzima površinu oko tri puta veću od Menhetna – sa svoja četiri tematska parka, dva vodena parka, više od 25 hotela, brojnim golf terenima i velikim trgovinskim i ugostiteljskim delom.

Iz Disney-a nisu štedeli reči o tome ko je odgovoran za snažnu ekonomiju države, tvrdeći: “Bez uticaja poslova koje Disney ima širom države, nezaposlenost na Floridi bi skočila sa 3% na 5,4%, što bi je prebacilo sa 21. najnižim stepenom nezaposlenosti među svim 50 država na drugo najvišu stopu nezaposlenosti u zemlji.”

Disney planira da investira dodatnih 17 milijardi dolara u narednoj deceniji u centralnu Floridu, što bi potencijalno dodalo još 13,000 radnih mesta.

www.forbes.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0