Disneyland će zvanično zatvoriti “Splash Mountain” sledećeg meseca

Disneyland će zvanično zatvoriti “Splash Mountain” sledećeg meseca

The Progressive Miami International Boat Show
Proslava dana Svetog Save u Srpskoj Crkvi u Majamiju
Praznik Bogojavljenje: Srbi sa južne Floride plivali za Časni Krst

Poslednje odbrojavanje za jednu od najpopularnijih atrakcija u Disneyland-u, Splash Mountain, je počelo. Park je saopštio da će atrakcija biti zatvorena 31. maja, što će posetiocima parka dati nešto više od mesec dana da uživaju u poslednjoj vožnji.

Planovi za promenu teme vožnje su prvobitno najavljeni još 2020. godine. Razlog za ove planove leži u želji da se skrene pažnja sa “Pesme juga“, koja je iz 1946. godine i koju mnogi nazivaju rasističkom, a na kojoj je vožnja zasnovana. Film govori o mladom dečaku koji posle Građanskog rata posećuje plantažu svoje bake.

Vožnju Splash Mountain će zameniti Tiana’s Bayou Adventure, atrakcija koja prati avanture princeze Tijane, prve crne princeze u Diznijevoj istoriji, iz filma “Princeza i žaba” (Princess and the Frog). Carmen Smith, potpredsednica Diznijevog Odeljenja za kreativni razvoj, proizvod /sadržaj i inkluzivne strategije, izjavila je da se Tiana’s Bayou Adventure zasniva na priči o princezi Tijani, liku čiji ponos i upornost podsećaju na univerzalnu istinu: u nama leži potencijal da ostvarimo svoje snove.

Walt Disney World je već zatvorio svoju verziju Splash Mountain-a u januaru ove godine. Disney je takođe objavio nove detalje o Tiana’s Bayou Adventure, uključujući najavu da će obožavateljima omiljeni likovi kao što su princeza Tijana, princ Navin, Mama Odie i drugi biti deo vožnje, od kojih će mnogima glasove dati originalni glumci filma.

Vožnje će biti otvorene u kalifornijskom Disneyland parku i parku Magic Kingdom na Floridi 2024. godine. Ovo će biti još jedan korak ka većoj inkluzivnosti u zabavnoj industriji, što je cilj koji Disney ima u vidu kada je u pitanju stvaranje sadržaja koji će biti pristupačni svima.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0