Disneyland će zvanično zatvoriti “Splash Mountain” sledećeg meseca

Disneyland će zvanično zatvoriti “Splash Mountain” sledećeg meseca

Perez Art Museum ponovo se otvara za posetioce početkom novembra
Ne propustite, Summer Savings Pass!
Trojka iz Bloka u Majamiju 10. decembra!

Poslednje odbrojavanje za jednu od najpopularnijih atrakcija u Disneyland-u, Splash Mountain, je počelo. Park je saopštio da će atrakcija biti zatvorena 31. maja, što će posetiocima parka dati nešto više od mesec dana da uživaju u poslednjoj vožnji.

Planovi za promenu teme vožnje su prvobitno najavljeni još 2020. godine. Razlog za ove planove leži u želji da se skrene pažnja sa “Pesme juga“, koja je iz 1946. godine i koju mnogi nazivaju rasističkom, a na kojoj je vožnja zasnovana. Film govori o mladom dečaku koji posle Građanskog rata posećuje plantažu svoje bake.

Vožnju Splash Mountain će zameniti Tiana’s Bayou Adventure, atrakcija koja prati avanture princeze Tijane, prve crne princeze u Diznijevoj istoriji, iz filma “Princeza i žaba” (Princess and the Frog). Carmen Smith, potpredsednica Diznijevog Odeljenja za kreativni razvoj, proizvod /sadržaj i inkluzivne strategije, izjavila je da se Tiana’s Bayou Adventure zasniva na priči o princezi Tijani, liku čiji ponos i upornost podsećaju na univerzalnu istinu: u nama leži potencijal da ostvarimo svoje snove.

Walt Disney World je već zatvorio svoju verziju Splash Mountain-a u januaru ove godine. Disney je takođe objavio nove detalje o Tiana’s Bayou Adventure, uključujući najavu da će obožavateljima omiljeni likovi kao što su princeza Tijana, princ Navin, Mama Odie i drugi biti deo vožnje, od kojih će mnogima glasove dati originalni glumci filma.

Vožnje će biti otvorene u kalifornijskom Disneyland parku i parku Magic Kingdom na Floridi 2024. godine. Ovo će biti još jedan korak ka većoj inkluzivnosti u zabavnoj industriji, što je cilj koji Disney ima u vidu kada je u pitanju stvaranje sadržaja koji će biti pristupačni svima.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0