Tramp produžio zabranu izdavanja zelenih karata i radnih viza do 31.marta

Tramp produžio zabranu izdavanja zelenih karata i radnih viza do 31.marta

Sezona povraćaja poreza počinje u petak. Evo šta sve treba da znate
Tramp suspendovao vizne programe i lutriju za zelenu kartu do kraja godine
Šta da uradite ako imigracioni agenti zatraže vaše elektronske uređaje na ulasku u SAD?

Predsednik Donald Tramp produžio je u četvrtak zabranu izdavanja zelenih karata i radnih viza zbog pandemije koronavirusa sve do 31. marta, dok je savezni apelacioni sud stao na njegovu stranu povodom pravila koje zahteva da novi imigranti imaju svoje zdravstveno osiguranje.

Poslednjeg dana 2020. predsednik Tramp američku imigracionu politiku učinio restriktivnijom bez podrške Kongresa. Novoizabrani predsednik Džo Bajden je obećao da će poništiti mnoge Trampove odluke, ali nije jasno koliko brzo i u kojoj meri.

Federalne sudije ograničile su uticaj zabrana viza povezanih sa pandemijom, koje bi trebale da isteknu u četvrtak. Bajden, koji je sada primoran da odluči kada i da li će ih ukinuti nakon stupanja na dužnost 20. januara.

U aprilu je Tramp uveo zabranu zelenih karata izdatih u inostranstvu koje su uglavnom usmerene na članove porodica ljudi koji se već nalaze u Sjedinjenim Državama. Administracija je u junu otišla dalje suspendovanjem i viza H-1B, koje naširoko koriste radnici američkih i indijskih tehnoloških kompanija i njihove porodice; H-2B vize za nepoljoprivredne sezonske radnike; J-1 vize za kulturne razmene; i vize L-1 za menadžere i ostale zaposlene u multinacionalnim korporacijama.

Izvor: NBC News

COMMENTS

WORDPRESS: 0