Dorian je sada uragan 5.kategorije!

Dorian je sada uragan 5.kategorije!

Najviše u Americi – Rente u Majamiju u protekloj godini porasle za 57%
Svečano otvoren prvi snežni park na Floridi
20 poslova u SAD koji imaju platu veću od 80 000 dolara

Uragan Dorian sada je uragan katastrofalne kategorije 5, sa vetrovima ​​jacine od preko 180 mp/h.
Nacionalni centar za uragane saopštio je da se u 11.00 časova uragan nalazi na 205 milja istočno od West Palm Beach-a,  i sada se kreće prema zapadu brzinom od  7 mp/h.

Sporo kretanje oluje moglo bi imati katastrofalne posledice za Bahame, koji nikada nisu bili pogodjeni snažnijom olujom. Uragan će se zadržati nad Velikom Abakom i Velikim Bahama ostvrom, počevši od nedelje uveče do ponedeljka, potencijalno donoseći čak 30 inča kiše.

U nedelju sa početkom u 1 PM, naređena je obavezna za evakuacija za delove okruga Palm Beach i okruga Martin
Naredba vazi – za zone A i B u oba okruga i pogađa oko 215.000 ljudi, dok se istovremeno otvaraju skloništa.

Uragan Dorian nastavio je da raste, uraganski vetrovi deluju na 45 milja od njegovog centra, a vetrovi u rangu tropske oluje protežu se na 140 kilometara od centra.

Dok je Nacionalni centar za uragane predvideo da će Florida izbeći direktan udar, najnovije prognoze pokazuju da je veći deo obale u konusu oluje, upozoravajući da su olujni pljuskovi i tropski vetrovi mogući duž istočne obale Floride sve do sredine nedelje.

“Samo neznatno odstupanje u levo zvanične prognoze dovelo bi centar Doriana blizu ili na obale Floride”, navodi se u upozorenju.

Upozorenje na tropsku oluju izdato je i za Miramar, Pembroke Pines, Plantation, Lauderdale Lake, Sunrise, Tamarac, Coral Springs i Coconut Creek.

COMMENTS

WORDPRESS: 0