Države u Americi koje najviše zarađuju od turizma: Florida na drugom mestu

Države u Americi koje najviše zarađuju od turizma: Florida na drugom mestu

USCIS – Imigranti će od sada moći da podnose aplikacije za azil u SAD online
Koronavirus – 4950 obolelih na Floridi, u okrugu Miami Dade čak 1472!
Do kraja maja stiže dovoljno vakcina za sve građane Amerike

Turizam je industrija koja cveta u Sjedinjenim Američkim Državama i svake godine privlači milione posetilaca iz celog sveta.

Bez obzira da li tražite sunčane plaže na Floridi, istražujete istorijske lokacije u Pensilvaniji ili se divite prirodnim čudima pustinje Arizone, postoji nešto za svakog putnika. Bez obzira na vašu strast, bila to istorija, kulinarski užici ili avanture koje podižu adrenalin, deset najbolje rangiranih država po prihodima od turizma imaju atrakcije i aktivnosti koje odgovaraju vašim interesovanjima.

Među državama koje najviše profitiraju od domaćeg i međunarodnog turizma našla se i Florida i to na drugom mestu.

Ključni zaključci:

  1. Kalifornija: Prva po prihodima od turizma, generišući impresivnih 139 milijardi dolara u 2022. godini.
  2. Florida: Turistička industrija Floride i dalje cveta, sa procenjenih 35 miliona posetilaca u toku trećeg kvartala 2022. godine. Posetioci su doprineli razvoju ekonomije države sa 101,9 milijardi dolara u 2021. godini

Na listi dalje su se redom našle Nevada, Teksas, Njujork, Pensilvanija, Džordžija, Ilinois, Ohajo, Arizona: Ove države takođe se ističu po značajnim prihodima od turizma, pokazujući raznovrsnost iskustava dostupnih širom Sjedinjenih Američkih Država.

Kalifornija: Kalifornija zauzima prvo mesto po prihodima od turizma, prikupivši impozantnih 139 milijardi dolara u 2022. godini. Privlačnost države leži u raznolikom spektru atrakcija, od očaravajućeg Diznilenda i sjaja Holivuda do zadivljujuće lepote nacionalnih parkova. Kilometri plaža, planina i pustinja nude nešto za svakog putnika, a blaga klima tokom cele godine čini je traženom destinacijom.

Florida: Turistička industrija Floride nastavlja da cveta, sa procenjenih 35 miliona posetilaca u toku trećeg kvartala 2022. godine. Posetioci su doprineli rastu ekonomije države sa 101,9 milijardi dolara u 2021. godini. Osim poznatih tematskih parkova u Orlandu, Florida nudi raznovrsna iskustva od Everglejdsa do tropskih plaža, privlačeći putnike širom sveta.

finty.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0