Dva grada sa Floride među najskupljim mestima za iznajmljivanje nekretnina u Americi

Dva grada sa Floride među najskupljim mestima za iznajmljivanje nekretnina u Americi

Zanimljive činjenice o imigraciji u Sjedinjenim Državama za koje niste znali
Srpska dijaspora u SAD ipak neće glasati na predstojećem referendumu o promeni Ustava
Avio kompanije uvode zabranu letenja za sve životinje osim servisnih pasa

Miami i Fort Lauderdale su se našli na listi najskupljih gradova za iznajmljivanje u nedavnom nacionalnom izveštaju o zakupu, pozicionirajući se na 5. i 10.mesto, respektivno, i navedeni kao skuplji od metropolitanskih područja kao što su Atlanta, Dallas i Nashville.

Majami, najskuplje tržište nekretnina na Floridi, drži srednju cenu zakupa od 2.340 dolara za jednosobni stan, dok Ft. Lauderdale ima srednju ponudu sa jednom spavaćom sobom na 1.940 dolara.

Cene zakupa su dostigle najviši nacionani nivo za početak nove godine, popevši se na 1.374 dolara u januaru, što održava povećanje od 12% u odnosu na prethodnu godinu. Srednja vrednost dvosobinih soba je porasla na 1.698 dolara, što je porast od 14,1% u odnosu na prethodnu godinu.

Prosečna zakupnina za jednosobne sobe je porasla u odnosu na decembar za 0,6%, prekinuvši ono što je bio četvoromesečni niz stalno opadajućeg rasta zakupnina, navodi se u izveštaju.

Kada pogledamo američke gradove u kojima su cene zakupa najviše porasle od 2020.godine, Florida je dom za 5 od 10 najboljih – Sankt Petersburg (24,4% u odnosu na prethodnu godinu), Jacksonville (27,1% u odnosu na prethodnu godinu), Orlando (32,8% u odnosu na prošlu godinu), Tampa Bay (38,1% u odnosu na prethodnu godinu) i Miami (38,29% u odnosu na prethodnu godinu).

Grad

Godišnji rast

Srednja cena zakupa (jednosobni zakup)

St. Petersburg

24.4%

$1,580

Jacksonville

27.7%

$1,220

Orlando

32.8%

$1,620

Tampa Bay

38.1%

$1,630

Miami

38.3%

$2,340

Urbana područja istočne obale su doživela brz rast nakon uvođenja vakcine protiv COVID-a 19 pošto su se stanovnici vratili u gradove poput Njujorka i Bostona – najskupljih gradova broj jedan i dva u naciji – i povećali kiriju, prema Nacionalnom izveštaju o stanarini.

Predgrađa, od kojih su mnoga zabeležila porast migracije ljudi koji su trajno napustili velike metro oblasti, doživela su nagli porast kupovine kuća koji je podstakao mnoge iznajmljivače da kupuju.

Strane nekretnine su delovale kao sekundardni uticaj na cene zakupa na Floridi, posebno u Miami – Ft. Lauderdale-West Palm Beach oblasti. Strani investitori u nekretnine su doneli više od 12 milijardi dolara privredi Floride 2021.godine, ukupno 22.500 postojećih kuća kupljenih po srednjoj ceni od 347.300 dolara.

Unutar Floride, niske stope na hipoteke i kontinuirani rast broja radnih mesta povećali su prodaju kuća i cene kuća. Potražnja je nadmašila ponudu, što je dovelo do jače aprescijacije (poštovanja) cena i konkurencije kupaca među međunarodnim kupima.

Gradsko područje Majamija, uključujući Palm Beach i Ft. Lauderdale, čini preko 50% kupljenih nekretnina, zatim region Orlando (10%), Tampa (8%), Cape Coral-F.Myers (5%) i Sarasota (4%).

Četrdeset i tri procenta stranih kupaca Floride kupovalo je u centralnom gradu ili urabnom području, što je povećanje sa 34% u prethodnih 12 meseci. Povećanje se može objasniti većim udelom kupaca iz Latinske Amerike, koji imaju tendenciju da kupuju nekretnine u oblasti metroa Majamija. Na nacionalnom nivou, 28% svih američkih stranih kupaca je kupilo nekretnine u centralnom gradu/urbanom području.

Florida drži najveći deo stranih klijenata nekretninama u zemjli sa 22%, a slede Kalifornija i Njujork.

Skoro tri četvrtine kupaca koji su ocenjeni u studiji tvrdili su da će njihova novokupljena rezidencija biti korišćena isključivo u svrhe odmora, pri čemu je skoro 70% ove grupe kupovalo u gotovini.

sava krstic real estate agent miami florida miami glasnik

Ukoliko planirate selidbu ili kupovinu nove nekretine veoma je bitno da imate tim profesionalaca koji će da vas edukuju tokom procesa i da vas zastupaju u najboljem mogućem vidu.

Keller Williams Real Estate i licencirani agent Sava Krstić nude veliki izbor nekretnina na različitim lokacijama uz dugogodišnje poznavanje prilika na Floridi.

𝐒𝐚𝐯𝐚 𝐊𝐫𝐬𝐭𝐢𝐜
𝐊𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫 𝐖𝐢𝐥𝐥𝐢𝐚𝐦𝐬 𝐄𝐚𝐠𝐥𝐞 𝐑𝐞𝐚𝐥𝐭𝐲
𝟑𝟎𝟓-𝟑𝟑𝟑-𝟗𝟒𝟖𝟗

 

Izvor: Thecapitolist.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0