Dva tropska sistema bi mogla da se formiraju ove nedelje

Dva tropska sistema bi mogla da se formiraju ove nedelje

Ovo su najmanje pristupačni gradovi za život u Americi. Evo gde se nalazi Majami
Nova studija otkriva: Majami je najpopularniji grad za posetu u SAD prema TikToku
Nezavisna komisija FDA protiv treće doze vakcine za širu populaciju

Nacionalni centar za uragane prati dve oblasti sa vremenskim uslovima pogodnim za formiranje tropskih sistema. Jedna se nalazi kod obale Floride.

Florida bi mogla ove nedelje doživeti formiranje tropskog sistema na svojoj istočnoj obali, ali šanse za to ostaju niske, rekli su prognostičari. Još jedna oblast sa povoljnim uslovima za formiranje sistema prati se blizu Meksika.

U svom izveštaju o tropskim vremenskim prilikama u 20 časova, Nacionalni centar za uragane je rekao da bi se oblast niskog pritiska mogla formirati sredinom ove nedelje nekoliko stotina milja severoistočno od centralnih Bahama. Područje gde bi moglo doći do formiranja sistema obuhvata veći deo istočne obale Floride. Ako se sistem formira, razvijaće se polako dok se bude kretao prema zapadu ili zapad-severozapadu, udaljavajući se od države. Poremećaj ima nula šansi za formiranje u naredna dva dana i nisku verovatnoću od 20% u narednih sedam dana.

Centar za uragane takođe predviđa da bi široka oblast niskog pritiska mogla da se formira iznad jugozapadnog dela Meksičkog zaliva za dan ili dva. Uslovi u okruženju izgledaju povoljno za postepeni razvoj ovog sistema, i tropska depresija bi mogla da se formira sredinom sledeće nedelje dok se sistem polako kreće prema zapadu ili zapad-severozapadu.

Bez obzira na formiranje, očekuje se da će poremećaj izazvati nekoliko dana obilnih padavina širom južnog Meksika i Centralne Amerike.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0