Ekonomska transformacija: Milijarde dolara pristigle u okruge Palm Beach i Miami-Dade

Ekonomska transformacija: Milijarde dolara pristigle u okruge Palm Beach i Miami-Dade

SIRI CUSTOM CARPENTRY – Uredite svoj stan ili poslovni prostor po meri!
Dva grada sa Floride među najskupljim mestima za iznajmljivanje nekretnina u Americi
10 čudnih američkih tradicija za koje sigurno niste znali

Dok su ljudi tokom pandemije masovno dolazili na Floridu, ne samo zbog sunca i talasa već i zbog poslova, gotovo 40 milijardi dolara slilo se u ovu državu.

Poznati investitori poput Kena Griffina preselili su svoje carstvo na Floridu i ne samo on. Pojedinci koji rade iz New Yorka, New Jerseyja, Massachusettsa i Chicaga prelaze ovde, zadržavajući svoje poslove.

Ekonomista Ben Glasner, analizirajući podatke Poreske uprave (IRS), pronašao je milijarde dolara koje pristižu u okruge Palm Beach i Miami-Dade, podstaknute naglim porastom rada od kuće. Dok ova priliv dohotka i radnih mesta na daljinu diverzifikuje radnu snagu, postoji hitna potreba da se osigura dugovečnost ovog ekonomskog procvata, prepoznajući rizik od brzog odlaska novca.

Sada se fokusira na zadržavanje kako kompanija tako i radnika na južnoj Floridi, uz prepoznavanje da dinamika ekonomske migracije nije zagarantovana. Čak i povratak Jeffa Bezosa iz Amazona u južnu Floridu ilustruje evoluirajuću priču o tome koje mesto pojedinci i njihovo bogatstvo biraju da nazovu domom.

worldredeye.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0