Epidemija koronavirusa – 314 zaraženih na Floridi, 76 u okrugu Miami Dade

Epidemija koronavirusa – 314 zaraženih na Floridi, 76 u okrugu Miami Dade

Da li znate koliko Amerikanaca nikada nije letelo avionom niti putovalo van svoje države?
Parkovi i rekreativni sadržaji širom grada Majamija ponovo su otvoreni
Zbog čega vam je neophodan agent za nekretnine?

Ukupan broj slučajeva COVID-19, bolesti izazvane novim koronavirusom na Floridi je skočio preko noći, sa 216 na ukupno 314 slučajeva.

Od tih 314, 289 slučajeva su stanovnici Floride dok ostatak čine stanovnici drugih država koji su testirani na Floridi, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja.

Državni zvaničnici saopštili su da je proteklog dana još jedna osoba preminula u okrugu Manatee, čime je broj žrtava koronavirusa na Floridi stigao do sedam.

Broj novozaraženih koronavirusom na Južnoj Floridi u konstantnom je porastu. U okrugu Broward tokom noći broj inficiranih skočio je sa 55 na 80, a u okrugu Miami-Dade sa 44 na 76.

Od 80 slučajeva u Brovardu, njih 19 nisu nigde putovali i nisu imali kontakt sa nekim ko je pozitivno testiran na COVID-19. U Miami-Dadeu, taj je broj mnogo veći, postoje čak 44 slučaja koji bi se mogli smatrati „širenjem virusa u zajednici“.

Prema centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, širenje u zajednicu znači da su ljudi nasumično zaraženi virusom i ne znaju kako i gde su se zarazili.

Južna Florida smatra se žarištem epidemije koronavirusa, a ova dva okruga čine 49,7% slučajeva u državi. Ovde je takođe sprovedeno više testova nego
u bilo kom drugom okrugu na Floridi. Broward je do sada testirao 553 osobe, a Miami-Dade 380.

COMMENTS

WORDPRESS: 0