Er Srbija među prvima u Evropi počinje testiranje IATA digitalnog pasoša

Er Srbija među prvima u Evropi počinje testiranje IATA digitalnog pasoša

Posetite Crab Island – Biser severne Floride
Nikola Jokić ušao u “Kuću slavnih” i proglašen za najboljeg sportistu Kolorada za 2020. godinu
Broj imigracionih slučajeva koji čekaju na odgovor dostigao istorijski rekord

Kompanija Er Srbija je svojim putnicima sa kupljenim avio kartama za letove iz Beograda ka Cirihu uputila poziv za dobrovoljno učešće u testiranju aplikacije “IATA Travel Pass” koja im pomaže da organizuju putovanje u skladu sa zahtevima država koji se tiču testiranja na kovid-19 ili vakcinacije. Projekat se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj (IATA) i Institutom za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, a Er Srbija je jedna od prvih u Evropi postala deo ove globalne inicijative.

Testiranje aplikacije će početi na letovima od srede, 28. aprila i trajaće četiri nedelje.

Putnici na relaciji Beograd – Cirih pozvani su da preuzmu “IATA Travel Pass” aplikaciju, kreiraju nalog sa profilnom fotografijom i informacijama o pasošu, kao i da unesu podatke o letu, nakon čega se dobija informacija kakav je test neophodan za ulazak u Švajcarsku, a zatim zakazuje termin za testiranje na Institutu “Torlak”.

Rezultati testa su, nakon pristizanja, vidljivi u “IATA Travel Pass” aplikaciji, koja uporedjuje neophodne uslove za putovanje sa unetim podacima putnika i rezultatima testa i svi koji ispunjavaju uslove za željenu destinaciju dobijaju zelenu oznaku za putovanje, poručeno je iz Er Srbije.

Viši menadžer putničkih i distribucionih sistema Er Srbije Zoran Radosavljević, izjavio je da “IATA Travel Pass” predstavlja važnu inicijativu za ponovno otvaranje granica bez karantina i značajan iskorak u smeru bržeg oporavka avio-industrije, zbog čega smo se i uključili u pilot-projekat medju prvima u ovom delu sveta.

Iz Er Srbije su naveli da je aplikacija besplatna za putnike i u prvoj fazi testiranja je dostupna samo za iOS uredjaje, dok će kasnije njeno korišćenje biti omogućeno i korisnicima Androida.

Espreso

COMMENTS

WORDPRESS: 0