Er Srbija među prvima u Evropi počinje testiranje IATA digitalnog pasoša

Er Srbija među prvima u Evropi počinje testiranje IATA digitalnog pasoša

NAJTRAŽENIJA ZANIMANJA U AMERICI ZA 2020. GODINU
Kalifornija prva država koja je legalizovala digitalne registarske tablice
Amerika ukida famozni Tittle 42 – Evo šta to znači za imigrante

Kompanija Er Srbija je svojim putnicima sa kupljenim avio kartama za letove iz Beograda ka Cirihu uputila poziv za dobrovoljno učešće u testiranju aplikacije “IATA Travel Pass” koja im pomaže da organizuju putovanje u skladu sa zahtevima država koji se tiču testiranja na kovid-19 ili vakcinacije. Projekat se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj (IATA) i Institutom za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, a Er Srbija je jedna od prvih u Evropi postala deo ove globalne inicijative.

Testiranje aplikacije će početi na letovima od srede, 28. aprila i trajaće četiri nedelje.

Putnici na relaciji Beograd – Cirih pozvani su da preuzmu “IATA Travel Pass” aplikaciju, kreiraju nalog sa profilnom fotografijom i informacijama o pasošu, kao i da unesu podatke o letu, nakon čega se dobija informacija kakav je test neophodan za ulazak u Švajcarsku, a zatim zakazuje termin za testiranje na Institutu “Torlak”.

Rezultati testa su, nakon pristizanja, vidljivi u “IATA Travel Pass” aplikaciji, koja uporedjuje neophodne uslove za putovanje sa unetim podacima putnika i rezultatima testa i svi koji ispunjavaju uslove za željenu destinaciju dobijaju zelenu oznaku za putovanje, poručeno je iz Er Srbije.

Viši menadžer putničkih i distribucionih sistema Er Srbije Zoran Radosavljević, izjavio je da “IATA Travel Pass” predstavlja važnu inicijativu za ponovno otvaranje granica bez karantina i značajan iskorak u smeru bržeg oporavka avio-industrije, zbog čega smo se i uključili u pilot-projekat medju prvima u ovom delu sveta.

Iz Er Srbije su naveli da je aplikacija besplatna za putnike i u prvoj fazi testiranja je dostupna samo za iOS uredjaje, dok će kasnije njeno korišćenje biti omogućeno i korisnicima Androida.

Espreso

COMMENTS

WORDPRESS: 0